Nieuws

Terug

Publiekslezing NAH jongeren

Met samenwerkende organisaties, organiseert Welzijn Lelystad 12 november deze avond een publiekslezing over jongeren en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH

 

 

 

 Je bent jong…… je valt met sporten, bent betrokken bij een aanrijding en loopt hersenletsel op.

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) verandert het leven compleet, zeker als je jong bent. Een verkeersongeval, vallen met sporten, een hersentumor zijn voorbeelden van hoe jongeren hersenletsel kunnen oplopen.

Lichamelijke beperkingen zijn vaak duidelijk. Problemen met geheugen, concentratie, karakter- of gedragsverandering zijn de zogenaamde "onzichtbare" gevolgen. Ze zijn er wel, maar de buitenwereld ziet ze niet. Daardoor worden signalen ook niet altijd herkend.

Wat zijn mogelijkheden voor revalidatie?

Wat betekent hersenletsel in een gezin en hoe gaan jongeren en hun naast betrokkenen daar mee om ?

De Publiekslezing 2018 laat een aantal jongeren en ouders uit de regio aan het woord. Zij zijn de mensen met eigen ervaringen.

Mw. Hanneke Aussems, kinderrevalidatie-arts en Mw. Ingrid van der Drift orthopedagoog kind/jeugd werken beiden in het Revalidatiecentrum Merem. Zij nemen ons mee naar de oorzaken van NAH en de gevolgen voor kind/jongere en gezin op de verschillende leefgebieden. Ze vertellen ons over signalen , het omgaan met veranderd gedrag en het belang van samenwerking tussen verschillende disciplines in en buiten het revalidatiecentrum.

Het gaat een boeiende avond te worden !

Getroffenen, mantelzorgers, vrienden, huisartsen, praktijkondersteuners, leerkrachten, verenigingen, clubs en andere geïnteresseerden .

U bent van harte welkom !

 

Wanneer: maandag 12 november 2018

Tijd: Van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: FlevoMeer bibliotheek

De Promesse 4

8232 VX Lelystad

Publiekslezing NAH jongeren