Nieuws over hersenletsel

Terug

Doe mee! Kennisnetwerk CVA inventariseert zichtbaarheid en vindbaarheid behandelaren hersenletsel

Als het gaat om hersenletsel hebben we in Nederland een ruim ondersteuningsaanbod. Voor mensen met een ondersteuningsvraag is het vaak een enorme zoektocht om (regionale) ondersteuning te vinden die bij hen of hun naaste past. Waar zorgvragers door de bomen het bos niet meer zien, hebben aanbieders grote moeite om gevonden te worden. Om vraag en aanbod beter bij elkaar te brengen wordt sinds 2021 in opdracht van het Ministerie van VWS de wegwijzer-hersenletsel.nl ingezet.

Het Kennisnetwerk CVA Nederland heeft een eigen sectie op de website van de Wegwijzer Hersenletsel waarop een selectie van behandelaars te vinden is waarvan hun netwerk aan is gesloten bij het KNCN. Deze netwerken hanteren kwaliteitseisen voor deelname aan het regionale netwerk.

Om ervoor te zorgen dat mensen met hersenletsel beter bij de juiste behandelaar terecht komen en mogelijke verbeteringen te identificeren, zijn de ervaringen, meningen en suggesties van de gebruikers nodig. Daarvoor is deze vragenlijst opgesteld. Het kost maar een paar minuten om de vragenlijst in te vullen. Iedereen kan de vragenlijst invullen; mensen die zelf hersenletsel hebben, hun naasten en ook professionals. Lees het bericht van het Kennisnetwerk CVA. Of klik meteen naar de vragenlijst.

Doe mee! Kennisnetwerk CVA inventariseert zichtbaarheid en vindbaarheid behandelaren hersenletsel