Nieuws over hersenletsel

Terug

Stichting ‘Jij staat in het zonnetje’ organiseert een seminar op 7 juli 2022 in Zeist

Stichting ‘Jij staat in het zonnetje’ organiseert op donderdag 7 juli 2022 een landelijke bijeenkomst voor de naasten van mensen met niet aangeboren hersenletsel én voor letselschadeprofessionals. Het thema is: Een nieuw toekomstperspectief voor naasten. Met het seminar zetten ze naasten in het zonnetje en willen ze binnen de letselschadebranche meer begrip en erkenning vragen voor het kwalitatieve belang van de naasten, gezins- en familieleden bij het (versnelde) herstel van cliënten die letselschade oplopen.

Op het programma staan onder andere deze sprekers:

Neuropsycholoog Simon Bakker van het Daan Theeuwescentrum. Simon geeft meer inzicht in de gevolgen van NAH op het emotionele en cognitieve gedeelte van het brein en welke effecten het heeft op het emotioneel en sociaal welzijn van het gezin.

Janita van Bruggen, caremanager, arbeidsdeskundige, verbonden aan MetZorg. Janita heeft opleidingen doorlopen op het gebied van middelzwaar letsel, arbeidsdeskundigheid, NAH, verandermanagement en rouwbegeleiding. Haar presentatie gaat over het ‘levend verlies’.

Slachtofferhulp Nederland verzorgt een interactief gedeelte en geeft uitleg over hun platform “Voor de Helpers: ondersteuning voor de mensen in de directe omgeving van het slachtoffer”. Voor de Helpers - Slachtofferhulp Nederland.

Ervaringsdeskundige Marjo Huijgens, moeder van verkeersslachtoffer met blijvende NAH Stefanie, vertelt over haar ervaringen en de gevolgen van NAH. En ervaringsdeskundige Albrecht Bouwman, auteur van “en dan wordt alles anders …” deelt zijn ervaringen over NAH in het gezin.

Het seminar is voor naasten, en voor gezins- en familieleden van mensen met NAH. Uiteraard is het ook interessant van alle andere geïnteresseerden. Letselschadeprofessionals worden in de gelegenheid gesteld naasten (van hun cliënten) GRATIS  voor dit seminar uit te nodigen en te begeleiden met als doel samen meer inzicht te verkrijgen in de gevolgen voor de naasten van NAH.

Het seminar Een nieuw toekomstperspectief voor naasten is op donderdag 7 juli 2022, 13.00 – 17.00 uur en vindt plaats in het Auditorium Achmea Congrescentrum, Handelsweg 2, 3707 NH Zeist. Meteen inschrijven doe je door een e-mail te sturen aan organisator Judith Dingemanse: j.dingemanse@letselverhalen.nl. Hier lees je alles over de stichting ‘Jij staat in het zonnetje’. Hier lees je alles over het seminar Een nieuw toekomstperspectief voor naasten.

Stichting ‘Jij staat in het zonnetje’ organiseert een seminar op 7 juli 2022 in Zeist