Lotgenotencontact & NAH

 

Lotgenotencontact

Hersenletsel.nl is een vereniging voor mensen die zijn getroffen door hersenletsel. Mensen die het zelf is overkomen én de mensen om hen heen.

Hersenletsel.nl helpt hen de regie op het leven zo goed mogelijk terug te krijgen na het oplopen van hersenletsel. Dat doen we op verschillende manieren: van het bieden van informatie tot het organiseren van informatiebijeenkomsten. We ontwikkelen diverse hulpmiddelen, bieden behandeling en verzorging en helpen de kwaliteit van zorg en opvang te verbeteren.

Zo behartigen we de belangen van onze 6.000 leden.
Hersenletsel.nl heeft 11 regionale afdelingen, ook bij u in de buurt. Wij verzorgen regelmatig praktische informatiebijeenkomsten over allerlei aspecten van hersenletsel.

Maar ook organiseren we middagen en avonden waarop u andere mensen met hersenletsel kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen.


Hengelo
In Hengelo bieden wij mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) een plek waar zij hun ervaringen kunnen delen en kennis kunnen opdoen. Vanaf 1 januari 2016 worden deze bijeenkomsten georganiseerd door Lilian Wolthuis- Droste (NAH- ervaringsdeskundige) en haar echtgenoot Benno Wolthuis.
Lilian: ‘Mensen die te maken hebben met NAH hebben vaak veel vragen. Het helpt om ervaringen, vragen en onzekerheden te delen met lotgenoten. In de bijeenkomsten worden verhalen van ervaringsdeskundigen en naasten afgewisseld met informatie door professionals. Meer inzicht maakt NAH-problematieken vaak beter hanteerbaar. We gaan in op de beperkingen die mensen door NAH kunnen ervaren, maar kijken vooral ook naar mogelijkheden die nog open liggen. We willen een afwisselend programma organiseren, waarin de belastbaarheid, wensen en behoeften van de groep zeker mee genomen zullen worden.

Heeft u suggesties? Laat het ons weten via ons mailadres:  brein-074@ziggo.nl
Hoe ziet een NAH-bijeenkomst in Hengelo eruit?
Een keer in de twee maanden organiseren we een bijeenkomst. Daarin wisselen de bezoekers ervaringen uit en krijgen ze informatie over een onderwerp dat gerelateerd is aan hersenletsel. Na een interactieve presentatie door een deskundige wordt de groep gesplitst in een groep van ervaringsdeskundigen en een groep betrokkenen. Zo kunnen mensen in een veilige omgeving met elkaar praten over wat hen specifiek bezig houdt. Daarna komt de hele groep weer samen en worden leermomenten besproken. Als er geen gastspreker aanwezig is bieden we een andere activiteit. We proberen in het aanbod een goede balans te bieden tussen lichaam en hoofd.
Locatie en data in 2018
Waar vindt het plaats?
Frans op den Bult
Hengelosestraat 6
7561 RT Deurningen

Wanneer vindt het plaats en wat kost het?
Op dinsdag 16 januari,

20 maart,

15 mei,

18 september

en 20 november 2018

van 19.30 - 21.30 uur.

Kosten voor deelname zijn voor leden van de patiëntenvereniging Hersenletsel : € 2,-- en voor niet leden € 6,--.

 

Deventer BREINPLEIN

Informele ontmoetingsplek voor contact, uitwisseling en informatie.
     Een plein is een plek waar mensen samen komen en elkaar ontmoeten.
     Brein staat voor hersenen.
     Deventer voor de locatie.
     Soos staat voor gezellig samenzijn.
Naasten omdat er ook familie mee mag komen.

Het Breinplein vindt elke 3e vrijdag van de maand plaats, met uitzondering van de zomervakantie.

tijden: 19.30 - 21.30

Waar: InteraktContour, ACTamarinde, Hercules Seghersstraat 1, 7412 ST, Deventer

In januari gaan we spelletjes doen!

 

Almelo

De afkorting NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel en is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen in de hersenen. In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 130.000 (nieuwe) mensen te maken met de gevolgen van hersenletsel. Gevolgen van het hersenletsel kunnen zichtbaar zijn, zoals verlamming, of niet meer goed kunnen praten. Maar ook kan er sprake zijn van onzichtbare gevolgen. Hierdoor lijken de gevolgen vaak niet zo ernstig voor de buitenwereld, maar niets is minder waar. Dat maakt de situatie complex. Niet alleen voor de betrokkene zelf, maar ook voor de naaste omgeving.

Waar: MC de Kolk - TMZ Grand Café

Bornerbroeksestraat 36 – Almelo (De ingang is aan
de achterzijde, daar is voldoende parkeergelegenheid

Hoe laat: Inloop vanaf 19.00 uur met koffie en thee. De avond begint om
19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. De toegang is gratis.

 

Volgende NAH Trefpunt:

Meer informatie?
Neem contact op met:
Irene F.M.Luitsz (Hersenletsel.nl Overijssel) mailadres: imagicalart@gmail.com

Patiëntenverenigingen

Een andere mogelijkheid is om aansluiting te zoeken bij een patiëntenvereniging.

Informatie over deze verenging vindt u via deze link: http://www.hersenletsel.nl/

 
Blogs

Er zijn ook mensen met NAH die een eigen blog bijhouden.

Die informatie vindt u via deze link: https://hersenletselnetoverijssel.nl/Pati-nten-blogt-sites

 

Nieuwsbrief voor mensen met NAH

Mensen die op de hoogte willen blijven van activiteiten die georganiseerd worden voor mensen met NAH kunnen  zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief.

 
Lotgenotencontact voor jongeren
Jongeren met hersenletsel bij elkaar organiseert samen met Cerebraal Flevoland en Steunpunt Mantelzorg Lelystad activiteiten en ontmoetingen voor mensen van ongeveer 20 tot 35 jaar die hersenletsel hebben opgelopen na hun geboorte (NAH).

De website "Jongeren met hersenletsel bij elkaar" en de bijeenkomsten "Gezelligheid kent geen tijd", zijn een initiatief van ervaringsdeskundige Wendy van Kempen. De bijeenkomsten staan in het teken van een gezellige activiteit. Maar als er behoefte is om met elkaar ervaringen uit te wisselen of te kletsen kan dit ook. De activiteiten zullen, zoveel mogelijk, rolstoeltoegankelijk zijn. De meeste deelnemers komen uit Flevoland maar ook als je verder weg woont ben je welkom. Ook familie en vrienden zijn welkom. Voor meer informatie kunt u mailen naar jongnah@gmail.com 

 
Er bestaat ook een website speciaal voor jongeren met NAH met blogs en informatie www.brainstormt.nl
 
Logenotencontact via facebook
Er zijn op facebook lotgenotengroepen actief
https://www.facebook.com/#!/groups/205402059584506/?fref=ts
https://www.facebook.com/#!/groups/OudersvanVIN/
https://www.facebook.com/#!/groups/448915571838603/?fref=ts