Nieuws over hersenletsel

Terug

21 september 2018 feest bij Cultuurplein Noord Veluwe

Op vrijdag 21 september 2018 is het Wereld Alzheimerdag.  

Cultuurplein Noord Veluwe en  Alzheimer Nederland, afdeling Oost Veluwe, organiseren samen met vele organisaties van 14.00 tot 16.15 uur in de Heerd in Heerde een prachtig muziekfestijn. 

‘Muziek beweegt mensen’ is het thema. Er zal rustige muziek te horen zijn maar ook lekkere swingende nummers.

Meestal kun je niet stil blijven zitten bij mooie muziek, dus ook bewegen op muziek komt die middag aan bod! Mantelzorgers, mensen met dementie,  mensen met vormen van hersenletsel zijn van harte welkom,  hun familie en vrienden en iedereen die graag eens muzikaal wil ontspannen.

 

Voor u zullen o.a. optreden de Big Band Allotria, de zangeres Iris Luytjes met o.a. liedjes van Wim Zonneveld en het licht klassieke/klezmer trio DRIE.

U krijgt tevens informatie over de positieve invloed van muziek en bewegen op de hersenen van íedereen.

Er zullen demonstraties gegeven worden, maar ook meedoen is mogelijk, zoals bij Zitfit vanuit Koppel-SWOE. Verder zijn er diverse workshops, zoals bewegen op muziek.

De workshops worden gegeven door specialisten in hun vakgebied. Cultuurplein Noord Veluwe start vanaf oktober schilderen voor mensen met niet- aangeboren hersenletsel. Ook hierover kunt u  informatie krijgen. 

 

De toegang tot deze middag is gratis, evenals koffie en thee.

Een en ander is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Alzheimer afdeling Oost-Veluwe en door sponsoring van Rotary en Inner Wheel Epe via het project Muziek werkt! en de Adriana Hoogenboom Stichting. 

21 september 2018 feest bij Cultuurplein Noord Veluwe