Nieuws over hersenletsel

Terug

Je kunt alle kanten op met MEE op Weg!

Tot afgelopen zomer waren Justin (16) en Sam (13) voor het vervoer naar school in Doetinchem ‘afhankelijk’ van de taxibus. Nu ze deelgenomen hebben aan het project MEE op Weg reizen ze elke dag zelfstandig met de trein. Iets waar ze ontzettend trots op zijn! 

Tot afgelopen zomer waren Justin (16) en Sam (13) voor het vervoer naar school in Doetinchem ‘afhankelijk’ van de taxibus. Nu ze deelgenomen hebben aan het project MEE op Weg reizen ze elke dag zelfstandig met de trein. Iets waar ze ontzettend trots op zijn!

Justin: “Ik vond het lastig om anderen te vertellen dat ik op mijn leeftijd nog elke dag door de taxibus gehaald en gebracht werd. En met mijn ouders had ik al eens besproken dat ik liever met het openbaar vervoer zou willen reizen. Tijdens een informatieavond van de gemeente hoorde ik over MEE op Weg. Zelfstandig leren reizen onder begeleiding van een reismaatje; dat leek me wel wat. In augustus ben ik begonnen en sinds oktober reis ik alleen. ”Ook Sam had het snel onder de knie: “In twee maandjes heb ik veel geleerd van mijn reismaatje. Zij vertelde me hoe het precies moet en eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Ik vind het erg leuk om nu zelf met de trein en bus te kunnen; zo beleef ik veel meer!”

Op weg met een reismaatje
Reismaatjes begeleiden de deelnemers van MEE op Weg een aantal weken op basis van een gezamenlijk opgesteld reisplan. “Ons reismaatje was heel lief & aardig. Het gaf rust dat we de eerste weken op haar terug konden vallen. In het begin begonnen we de reis al bij ons thuis, maar later ontmoetten we elkaar bijvoorbeeld op het station. Zo leerden we stap voor stap steeds zelfstandiger reizen”, aldus Justin en Sam.

Een gevoel van vrijheid
Beide leerlingen van het Isselborgh in Doetinchem raden iedereen die nu nog met taxivervoer of speciaal vervoer reist aan om deel te nemen aan MEE op Weg. Sam vertelt: “Iedereen zou dit moeten doen. Het is hartstikke leuk én leerzaam. Naast dat ik elke dag met het OV naar school ga, reis ik nu ook regelmatig alleen naar andere plekken in de regio.” Ook Justin vindt het erg fijn dat hij nu zelf op pad kan: “Mijn ouders willen me altijd overal naartoe brengen. Maar als zij een keer niet kunnen, kan ik - door alles wat ik heb geleerd tijdens mijn deelname aan MEE op Weg - toch gewoon gaan. Ik kan alle kanten op en dat geeft mij veel vrijheid!”

Over MEE op Weg
MEE op Weg is een project van MEE Oost dat in 
samenwerking met een aantal gemeenten in de Achterhoek en Liemers uitgerold wordt. Iedereen die nu gebruik maakt van speciaal of aangepast vervoer om naar bijvoorbeeld speciaal onderwijs of een sociale werkplaats te reizen, leert met MEE op Weg onder begeleiding van een zogenaamd reismaatje zelfstandiger te reizen.

Voor meer informatie of direct aanmelden kan contact opgenomen worden met projectleider Liesbeth Rogge, l.rogge@mee-og.nl of 06 46 378 630.

Informatieavond 19 januari in Montferland
Donderdag 19 januari is er van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond over MEE op Weg in het gemeentehuis van Montferland. Klik hier voor meer informatie of aanmelden!

Je kunt alle kanten op met MEE op Weg!