Nieuws over hersenletsel

Terug

Aandacht voor hersenonderzoek in TV-show Geef om je hersenen op woensdag 27 maart!

Inzicht in grensverleggende oplossingen die levens redden en herstellen. In "Geef om je hersenen" slaan Omroep MAX en de Hersenstichting de handen ineen om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek. Want hersenaandoeningen zijn het grootste gezondheidsprobleem van nu en later. Het raakt ons allemaal. Sybrand Niessen en Martine van Os presenteren het liveprogramma op woensdag 27 maart om 21.25 uur op NPO 1. Bart Chabot brengt op geheel eigen wijze veelbelovende onderzoeken onder de aandacht. In een avondvullend programma nemen neuropsychologen Erik Scherder, Margriet Sitskoorn en neurowetenschapper Ysbrand van der Werf de kijker mee in hun enthousiasme over de werking van het brein. Wat is de relatie tussen stress en een hersenaandoening?

Wat is het effect van slecht slapen op ons brein? Met welk gedrag bouw je weerstand op tegen schade in je hersenen? En wat als je hersenen je in de steek laten en hun functie verliezen? Met indrukwekkende verhalen en bijzondere optredens vragen we aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. In Nederland heeft 1 op de 4 mensen te maken met een hersenaandoening. Jong en oud, het kan ons allemaal overkomen. Bekende en onbekende mensen vertellen hun persoonlijke verhaal en laten zien waar zij de kracht vandaan halen om door te gaan. Allen hebben zelf of in hun nabije omgeving te maken met een hersenaandoening.


In de afgelopen 30 jaar is er op het gebied van hersenonderzoek veel bereikt. Door nieuwe technieken is het gelukt om ziektes beter te herkennen en ook echt in de hersenen te kunnen kijken. Met de kennis van nu zijn wetenschappers ervan overtuigd dat een doorbraak in het voorkomen en genezen van hersenziekten dichterbij is dan ooit.

Helpt u ons mee in ons belpanel tijdens de TV uitzending?

Tijdens de TV uitzending hebben we weer veel hulp nodig om alle telefoontjes aan te nemen. Wie helpt ons mee? Kent u iemand die het leuk zou vinden om te helpen, neem die dan gerust mee! Buren, familie, vrienden, collega’s, je sportteam … een unieke ervaring om je voor 1 avond in te zetten voor de Hersenstichting en een kijkje achter de schermen te krijgen! We vragen alleen van je dat je minimaal 18 jaar bent, goed Nederlands spreekt, het leuk vindt om mensen telefonisch te woord te staan en met de computer overweg kan voor het invoeren van de gegevens van de nieuwe donateur. De Hersenstichting legt de opvang van de telefoontjes tijdens het programma met veel vertrouwen in handen van Webhelp Nederland. Aanmelden voor het belpanel kan hier.

Kies dan voor : Ik ben al vrijwilliger voor de Hersenstichting en meld me aan voor het belteam en vul de nodige gegevens in. 
Let op: deelname is weliswaar op vrijwillige basis, echter je inschrijving is niet vrijblijvend. Als je je hebt aangemeld, rekenen we ook echt op je komst. Een goede planning en bezetting is voor ons van essentieel belang om deze actie tot een succes te maken. Om diezelfde reden is het heel belangrijk dat iedereen zich vooraf aanmeldt via de website.

Aandacht voor hersenonderzoek in TV-show Geef om je hersenen op woensdag 27 maart!