Nieuws over hersenletsel

Terug

Alleen nog maar perfecte mensen” Debat 5 juni in Apeldoorn

Op 5 juni gaat het debat over Alleen nog maar perfecte mensen? Henk Jochemsen en Marcel Zuiderland zullen hierover de degens kruisen. Hoe ver moeten we gaan om imperfectie te voorkomen? Of moeten we juist leren daarmee om te gaan?
Wat zou het mooi zijn: een wereld waarin geen kinderen worden geboren met een afwijking of erfelijke ziekte. Een leven met gezondheid, een ideale baan en een succesvolle maatschappelijke carrière. Dat lijkt mooi maar kunnen we nog omgaan met imperfectie, handicaps, ziekte, of gewoon de dagelijkse middelmaat van het leven? Mogen er nog imperfecte mensen zijn en kinderen met een handicap? Of gaat de wereld aan perfectie ten onder?

Met medewerking van:
Theatergroep WirWar, een groep enthousiaste spelers met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Aad van der Waal, dichter

www.gigant.nl/voorstellingen/debat-in-gigant-alleen-nog-maar-perfecte-mens

Henk Jochemsen / Emeritus professor & bijzonder hoogleraar Christelijke filosofie, Wageningen Universiteit en Research.
Marcel Zuijderland / Schrijver en filosoof
Ella Lobregt / Debatleider

Tickets kosten per avond 7,50 euro. Jongeren tot 25 jaar betalen 2,50 euro. Het debat begint om 20.00 uur.
Plaats: Gigant, Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn

Uiteraard krijgt het publiek in de zaal volop de gelegenheid mee te spreken. In een debat worden verschillende geluiden gehoord, soms dwars tegen elkaar in, soms naast elkaar. Niemand hoeft gelijk te krijgen maar debatten helpen wel om met elkaar over belangrijke thema’s na te denken en te spreken.

De avonden worden afgewisseld met intermezzo’s van muziek en gedicht. De aanvangstijd is 20.00 uur en de avond wordt besloten rond 21.30. Daarna kan er nog worden nagepraat bij borrel en frisdrank. Iedereen, ongeacht achtergrond en opvatting, wordt van harte uitgenodigd. Tickets zijn te bestellen via www.gigant.nl of op de avonden zelf bij de kassa.

Als u informatie wilt hebben over de debatavonden kunt u contact opnemen met ds. Arjan Plaisier. Hij is bereikbaar via  e-mail: aplaisier@defonteinapeldoorn.nl

 Alleen nog maar perfecte mensen”  Debat 5 juni in Apeldoorn