Nieuws over hersenletsel

Terug

Alles wat je wil weten over Project Leernetwerk EerstelijnsZorg Hersenletsel

Mensen met verschillende vormen van hersenletsel ervaren vaak unieke uitdagingen in de zorg die zij krijgen in de eerste lijn. De laatste vier jaar is de Handreiking Eerstelijns Herstelzorg Hersenletsel ontwikkeld. Deze Handreiking helpt professionals met gerichte aanbevelingen om die uitdagingen het hoofd te bieden en deze zorg beter af te stemmen op de specifieke behoeften van deze doelgroep. De aanbevelingen zijn opgedeeld in drie hoofdaandachtspunten:

  • Kennis en vaardigheden van de therapeuten
  • Juiste zorg op de juiste plek
  • Zichtbaarheid en vindbaarheid.

Een inventarisatie bij 25 regionale eerstelijns netwerken in Nederland, laat zien dat er grote diversiteit is in zowel organisatorische als inhoudelijke aspecten in relatie tot deze aanbevelingen. Om deze reden is het Leernetwerk EerstelijnsZorg Hersenletsel (LEZH) gestart.

Het LEZH beoogt een interactief platform te zijn ter ondersteuning van het realiseren van passende zorg voor mensen met Hersenletsel in de eerste lijn. Binnen het platform zal informatie worden vergaard en gedeeld. Hierbij staan inhoudelijke en organisatorische ontwikkeling van de netwerken centraal.

Op de website van het Kennisnetwerk CVA / NAH Nederland lees je alles over de (tussentijdse) resultaten, de projectstappen, de einddoelen en nieuwe producten en tools.

 

Schrijf of typ het alvast in je agenda! Vrijdag 28 maart 2025 in Utrecht vindt plaats de inspirerende en interactieve leernetwerkbijeenkomst van het Leernetwerk EerstelijnsZorg Hersenletsel met als thema: Interprofessioneel samenwerken, denken en leren. Gastspreker is Ton Satink, lector van het lectoraat Neurorevalidatie, Eigen regie en Participatie aan de HAN University of Applied Sciences.

Alles wat je wil weten over Project Leernetwerk EerstelijnsZorg Hersenletsel