Nieuws over hersenletsel

Terug

De sociale kaart Enschede is vernieuwd.

De sociale kaart Enschede is vernieuwd.

 

De vernieuwde sociale kaart is een overzicht van activiteiten en voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen in Enschede. Inwoners kunnen gebruikmaken van deze vrij toegankelijke voorzieningen. Het overzicht is te vinden via de website van de wijkteams of via de directe link: https://enschede.socialekaartnederland.nl/. De sociale kaart is goed te gebruiken op de smartphone, iPad/tablet en laptop/PC.

 

Toegankelijk voor iedereen
Er zijn veel activiteiten en algemene voorzieningen in Enschede die inwoners kunnen helpen bij hun ondersteuningsvraag en die vrij toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld activiteiten die in een buurthuis worden georganiseerd of een maaltijdvoorziening. Sommige activiteiten zijn gratis, andere vragen een bijdrage, maar er is geen indicatie van de gemeente en/of arts nodig.

 

“Belangrijk voor inwoners”
Wethouder Jurgen van Houdt: “Zelfredzaamheid en meedoen aan de samenleving zijn belangrijke uitgangspunten voor ons beleid. Voorkomen is beter dan genezen. Daarvoor is het belangrijk dat inwoners weten wat er allemaal in Enschede te doen is. Dat is echt veel en toont de kracht van onze samenleving. Daarom ben ik blij met dit vernieuwde overzicht. Zo kunnen inwoners zelf of met hun omgeving aan de slag.”

 

Nieuw jasje
Het overzicht is in een nieuw jasje gestoken. Op de sociale kaart staan in principe alleen voorzieningen waar inwoners zonder indicatie van het wijkteam terecht kunnen. De voorzieningen zijn onderverdeeld in elf thema’s, waarbinnen gezocht kan worden. Er zijn lijsten van voorzieningen en men kan op kaartweergave klikken om te zien waar ze zich bevinden. Door op ‘afstand’ te klikken vind je organisaties dicht in de buurt op basis van de ingevulde postcode.

 

Geen indicatie wijkteam nodig
Het overzicht is gericht op zelfredzaamheid daarom is gekozen om organisaties waarvoor een indicatie van het wijkteam nodig is niet op te nemen. Ook voor commerciële aanbieders is er geen plek. Zijn de gevonden mogelijkheden niet de oplossing voor problemen of vragen, dan kan de inwoner een gesprek aanvragen bij het wijkteam.

 

Organisaties die willen worden opgenomen in het overzicht kunnen zich via de webpagina van de sociale kaart aanmelden.

 

De sociale kaart Enschede is vernieuwd.