Nieuws over hersenletsel

Terug

Digitale integratie; hoeksteen van toekomstige bouw in de zorg.

Het eerste gebouw op Het Dorp wordt eind 2019 opgeleverd. Een vernieuwende stap van bouwen in de zorg waarbij technologie onderdeel van het dagelijks werk en leven in de langdurende zorg zal zijn. De integratie van technologie van verschillende leveranciers tot één systeem speelt een sleutelrol. Het Dorp in Arnhem, woon- en leefgemeenschap voor mensen met een lichamelijke handicap vernieuwt en ondergaat de komende jaren een metamorfose. Technologie wordt ingezet om mensen zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten leven en zo goed mogelijk zorg te verlenen. Het wordt een groene en duurzame wijk waar zowel mensen mét, als mensen zonder beperking wonen.

Leren van eerdere ervaringen
In 2012 heeft zorgorganisatie Siza de Paswoning ontwikkeld waarin diverse innovaties werden toegepast. De jarenlange ervaring opgedaan met de Paswoning heeft geleid tot een verbeterde ontwikkeling van het eerste gebouw. Siza werkt nu samen met Academy Het Dorp aan het project Techniek Mock it up en eerste gebouw. Dit gebouw staat weer model voor de rest van de vernieuwing van Het Dorp, andere locaties van Siza en andere organisaties.

De Mock it up is de voorbeeldwoning voor het eerste gebouw waar wordt getest met gebruikers op de integratie van technologie en de bruikbaarheid. Er wordt gewerkt met bestaande technieken die hun effectiviteit reeds hebben bewezen. Het bijzondere bij dit project is dat deze technieken in de woning worden geïntegreerd, zodat de bewoner de technologie ervaart als ondersteunend. In het eerste nieuwe gebouw zal een soortgelijke woning beschikbaar zijn. Zo kan er continue doorontwikkeld worden aan innovaties voor de zorgsector.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.

 

 

Digitale integratie; hoeksteen van toekomstige bouw in de zorg.