Nieuws over hersenletsel

Terug

Een naaste heeft hersenletsel opgelopen. Wat komt er dan veel op je af

Als een naaste hersenletsel heeft opgelopen, staat je wereld even stil. 

Tegelijkertijd moeten er 101 dingen geregeld worden. En gaat het dagelijks leven 'gewoon' door.

We helpen je graag op weg. Want zorgen voor een naaste hoef je niet alleen te doen.



Waarom wehelpenhersenletsel?
WeHelpen maakt hulp vragen en geven makkelijker. Voor iedere Nederlander. Specifieke groepen mensen hebben het zwaarder dan anderen.

Zoals mensen die te maken krijgen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), dementie of autisme. Voor deze doelgroepen ontwikkelen we specifieke sites en apps.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is de verzamelnaam voor aandoeningen zoals een CVA, een herseninfarct, een hersenbloeding, een hersenkneuzing, contusio of een hersentumor.

Hiervoor is wehelpenhersenletsel.nl ontwikkeld: een site die mantelzorgers op weg helpt.

 

Wehelpenhersenletsel.nl is in eerste instantie bedoeld voor familie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel zoals partners, ouders, kinderen, broers en zussen.

Maar ook voor andere naasten en betrokkenen, zoals vrienden, buren, collega’s en bekenden kan wehelpenhersenletsel.nl nuttige informatie bieden.

 

Naast het verstrekken van inhoudelijke informatie verwijst wehelpenhersenletsel.nl naar locaties waar je hulp kunt vinden en organiseren.

Hulp hoeft lang niet altijd betrekking te hebben op de zorg voor jouw naaste – de meeste mensen willen die zorg zelf doen of maar met heel weinig anderen delen.

Maar er nog zoveel andere dingen die op je bordje liggen. En daar kunnen anderen vaak veel makkelijker mee helpen. Wil je inzicht hebben wat er op jouw bordje ligt? Vul dan eens de vragenlijst Bordje Vol in.

 

Anderen willen vaak best helpen als jij duidelijk aangeeft waarbij je hulp kunt gebruiken. Hulp kan komen van mensen die je al kent, zoals familie, vrienden en bekenden. Ook buren en collega’s willen wel eens wat doen. Daarnaast zijn er buurtgenoten die op wehelpen.nl aangeven dat ze graag bereid zijn om iemand te helpen die het nodig heeft. Maak gebruik van die uitgestoken hand.

Op wehelpen.nl vind je burenhulp en kun je een besloten netwerk met bekenden aanmaken.

 

Hopelijk herstelt jouw naaste snel en gaat alles al snel weer goed – dan was dat stukje ondersteuning een fijne ontlasting voor korte tijd.

Maar als dingen op de langere termijn moeilijker blijken dan gedacht en gehoopt, dan is het vooral heel goed dat je al vanaf het begin anderen hebt betrokken.

 

Mantelzorgers van mensen met NAH hebben ons verteld waar ze behoefte aan hebben. Het resultaat is wehelpenhersenletsel.nl.

Maar onze ambities zijn nog veel groter. We willen een app ontwikkelen waarin je heel makkelijk iedereen kunt aanhaken die betrokken is bij jullie situatie. Zodat je hen op de hoogte kunt houden.

Maar vooral om te zorgen dat zij jou kunnen helpen en jij snel om hulp kunt vragen. Precies wanneer, hoe en aan wie jij wilt. En waarbij anderen ook eenvoudig kunnen aangeven wat ze kunnen doen.

Zonder sociaal ongemak. Bovendien kan de app zowel de mantelzorger(s) als de andere betrokkenen relevante informatie sturen. Bijvoorbeeld over veel voorkomende niet-zichtbare gevolgen van hersenletsel.

Of over klusjes waar je makkelijk mee kunt helpen maar die iemand niet zo snel vraagt.

 

 

Een naaste heeft hersenletsel opgelopen. Wat komt er dan veel op je af