Nieuws over hersenletsel

Terug

Empowerment app voor jongere met zieke ouder.

Empowerment App voor jongeren met zieke ouder

 

Dr. Dominik Sieh heeft een app ontwikkeld die moet helpen toekomstige problemen bij jonge mantelzorgers op te sporen (vroegsignalering) en tips te geven voor het omgaan met problemen (empowerment).

Deze App is een vervolg op zijn promotieonderzoek en is met subsidie van ZonMw ontwikkeld. De app staat nu klaar in de store.

 

De Empowerment App is speciaal ontwikkeld voor jongeren van 10 tot 20 jaar, die een lichamelijk of psychisch chronisch zieke ouder hebben.

Denk aan Parkinson, beroerte, depressie of een verslaving. Door 8 vragen in te vullen kun je als jeugdige testen of je door de situatie thuis meer risico loopt op problemen in de toekomst.

Als je de test hebt afgerond, krijg je tips voor jouw specifieke situatie. Ook vind je informatie over waar je terecht kunt als je een chronisch zieke ouder hebt, of als je met andere jongeren in contact wilt komen, die in een soortgelijke situatie zitten.

 

De Empowerment App is gratis van Google Play of Apple Store.

 

 Deze app is speciaal ontwikkeld voor jongeren van 10 tot 20, die een lichamelijk of psychisch chronisch zieke ouder hebben.

De app helpt toekomstige problemen bij jonge mantelzorgers op te sporen en geeft tips. Hiervoor wordt het SACZO instrument gebruikt.

De jongere moet 8 vragen beantwoorden en krijgt daarna naar aanleiding van de antwoorden tips voor zijn of haar specifieke situatie.

Ook staat er informatie in over waar je terecht kan als je een chronisch zieke ouder hebt, of als je met andere jongeren die in een soortgelijke situatie zitten in contact wil komen.

De app is simpel en prettig in gebruik. Dit kan een nuttige app zijn in de behandeling of begeleiding van deze jongeren.

Prijs: gratis

 

http://revalidatieapps.nl/empowerment-app.html

Empowerment app voor jongere met zieke ouder.