Nieuws over hersenletsel

Terug

'Mijn hoofd is een grote knoop met kerstlampjes die het niet allemaal

  

 Het is Eline Kanters (18) uit Erp gelukt samen met haar moeder Hedwig hun boek 'Eline 2.0, mijn reis in een boemeltrein' uit te geven . Het boek gaat over hun ervaringen na een ernstig verkeersongeluk in 2016. Het werk, geïllustreerd met eigen tekeningen, is vooralsnog verschenen in een oplage van honderd stuks. Het gaat over Elines hersenletsel

 

https://www.bd.nl/veghel/erpse-eline-18-schrijft-boek-na-verkeersongeluk-mijn-hoofd-is-een-grote-knoop-met-kerstlampjes-die-het-niet-allemaal-meer-doen~a2de679a/117783421/

 

 

 



 

De Erpse is allesbehalve de oude geworden na een ernstig verkeersongeluk op de weg van Veghel naar Erp: een jaar geleden werd ze op de fiets aangereden door een automobilist, met alle nare gevolgen vandien. Ze liep een schedelbasisfractuur op, het leven dat ze gewend was te leiden kwam volledig op zijn kop te staan. 

Wat er sindsdien gebeurd is? Eline heeft er een vol boek over geschreven, samen met haar moeder. Ze willen het graag gaan uitgeven, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze er andere mensen in vergelijkbare situaties mee kunnen helpen. Want het is niet niks wat ze sinds het ongeluk hebben meegemaakt.   

Aan de buitenkant is het niet echt zichtbaar wat Eline mankeert. Toch heeft de schedelbasisfractuur er wel degelijk in gehakt, haar hersenen hebben een enorme optater gekregen: haar concentratie is sterk verminderd, ze is gauw ernstig vermoeid en prikkels kan ze maar slecht verwerken en verdragen. . ,,Heel confronterend om te zien", aldus haar moeder Hedwig Kanters. 

{C}

Stoppen

Even gezellig met vrienden chillen of uitgaan is er sinds het ongeluk niet meer bij. Ook heeft Eline noodgedwongen haar opleiding aan ROC de Leijgraaf, waar ze marketing & communicatie volgde, moeten stoppen. Toch staat Elines leven niet stil. Ze gaat binnenkort aan een nieuwe behandeling beginnen; bij een gerenommeerd revalidatiecentrum, Tolburg in Den Bosch. De uitkomst daarvan is ongewis, maar Eline en haar familie hopen van harte dat ze daar vooruitgang kan boeken. 

Op zoek naar antwoorden kwamen Hedwig en Eline Kanters erachter dat er maar bar weinig geschreven is over niet aangeboren-hersenletsel bij pubers, zeker niet door ervaringsdeskundigen zelf. Daarom zijn ze zelf die teksten gaan maken, verhalen over alles wat ze zelf meemaken en doormaken. Ze hopen het boek uit te kunnen geven en ermee een zo groot mogelijk publiek te bereiken.