Nieuws over hersenletsel

Terug

Groots succes! Bijeenkomst patiënt journey Deventer.

Op dinsdag 15 mei 2018 was er de 4de Netwerkbijeenkomst van het netwerk Hersenletsel Salland in het Auditorium Deventer Ziekenhuis. 

Bijna 100 mensen een lange namiddag en avond bijeen.

Zoveel kennis, kunde en energie daar werd met behulp van de analyse van de patiënt journey CVA gebruik van gemaakt. En hoe!

Klik hier voor het prachtige verslag.

 

 

In 2017 is tijdens de conferentie ‘Toekomst van de revalidatiezorg Salland’ de intentie uitgesproken om de revalidatiezorg in deze regio verder te verbeteren.

 

 

Vanuit de betrokken directies is het verzoek bij de kerngroep Hersenletsel neergelegd om de zorgprocessen te verbeteren vanuit patiëntperspectief. 

Een patiënt journey is een zeer geschikte methodiek om verbeteringen vanuit het perspectief van de patiënten en mantelzorgers door te voeren.

Het geeft de betrokken organisaties inzichten in wat de patiënt beleeft en wenst, maar ook hoe de mantelzorger het bewandelde pad heeft ervaren.

De doelstelling is te komen tot verbetering van de ervaring van de patiënt door het hele netwerk. Daarmee de juiste zorg en behandeling op het juiste moment en op de juiste plek te bieden en de kwaliteit naar een steeds hoger niveau te tillen.

Begin mei  is de analyse naar alle deelnemers verstuurd. Met deze analyse gaan we aan de slag. We gaan ‘out of the box’ denken en vooral doen?!

 

Na het opschrijven, opplakken en groeperen en duiden van al onze innovatieve ideeën gaan we eten. Heerlijke wraps, rijst, salades en vers fruit. Met een kop koffie of thee en een volle buik gaan we verder met het laatste deel van deze geweldige bijeenkomst.

 
Ontzettend veel innovatieve ideeën staan er op de flips. Elke groep krijgt 1 minuut om het beste idee, het meest concrete plan aan de volle zaal te pitchen. 
 
Daarna mag een elke aanwezige zijn/haar punten aan het meest aansprekende, leukste, innovatiefst, beste, mooiste, gewenst idee geven. 
Da’s heel moeilijk kiezen en je hebt maar 5 punten om te vergeven aan meer dan 250 zeer goede en aansprekende plannen en ideeën. 
Na lang beraad van de jury is er een soort-van top 3 van beste ideeën! 
casemanager – trajectbegeleider
logeerplekken – thuis oefenen
CVA-party thuis –  het Deventer Hersenletsel kennis Festival.
 
Deze 3 ideeën samen met álle andere ideeën worden de komende maand door een grote groep verder uitgewerkt en geconcretiseerd. Deze mensen en hun werkgroepen kunnen dan zelf van start en in het najaar hun resultaat tot dan toe terugkoppelen. Dat zal als uitgangspunt voor het jaarplan van 2019 gebruikt worden.
 
Het was een zeer succesvolle en resultaatrijke bijeenkomst. Volgend jaar de 5de, de lustrum editie; het Deventer Hersenletsel kennis Festival! 

 

Groots succes! Bijeenkomst patiënt journey Deventer.