Nieuws over hersenletsel

Terug

Inloopochtend Regionaal Expertisecentrum NAH in Teuge, op zaterdag 2 november 2019.

Uitnodiging informatiebijeenkomst voor getroffenen, netwerk en professionals op zaterdag 2 november 2019 van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Regionaal Expertisecentrum NAH Rijksstraatweg 236 7395 MG Teuge.  Belangstellenden kunnen bij diverse NAH-experts van Siza terecht met hun vragen. Ook is er ruimte om deel te nemen aan een oefening uit een Hersenz-module. Hersenletsel kan blijvende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratieproblemen, overprikkeling, plannings- en geheugenuitdagingen. Omgaan met veranderingen, hoe ga je daarmee om in het dagelijks leven? Dat staat centraal in de behandelingen van Hersenz.

Meer informatie: Riet Vreeman, Individueel behandelaar thuis, E.: riet.vreeman@siza.nl en bij Nieske van Lith, Fysiotherapeut, E: nieske.van.lith@siza.nl.

 

Siza Hersenz Jong

Het Regionaal Expertisecentrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel in Teuge biedt ook een Hersenz-programma voor jongvolwassenen aan. 

Het behandelprogramma is bedoeld voor mensen met NAH tussen de 18 en 30 jaar. 

Het speciaal ontwikkelde Hersenz-programma bestaat uit twee delen: ‘Dit ben ik’ en ‘Op eigen benen’. Daarnaast is er een deel voor ouders en/of partners.

Dit ben ik

In dit deel kijk je naar je persoonlijkheid en kwaliteiten na het hersenletsel. Je leert hoe je brein werkt, je herkent je emoties en gedrag en je leert er beter mee omgaan. Je maakt ook een 'presentatie' over jezelf waarmee je aan anderen kunt uitleggen wie je nu bent.

Op eigen benen

Wat heb je nodig om zo zelfstandig mogelijk te leven? In dit deel komen onderwerpen aan bod als

gezonde leefstijl, vermoeidheid en overbelasting, het organiseren van een huishouden, het voeren

van een administratie en het omgaan met vrienden en familie. Je leert welke (digitale) hulpmiddelen je kunnen helpen. Je leert manieren om anders met de gevolgen van je hersenletsel om te gaan.

Het programma bestaat uit:

• één dag per week gedurende twee keer drie maanden in een groep met leeftijdsgenoten;

• themadagen (één keer per zes weken), waarin je met groepsgenoten op pad gaat en gezamenlijk dingen onderneemt om van te leren.

• Je krijgt daarnaast een eigen thuisbehandelaar met wie je individueel gesprekken voert. Samen maak je de vertaalslag van het groepsprogramma naar de thuissituatie. Ook ga je samen op zoek naar een structurele manier om te blijven bewegen/sporten.

Het hele programma duurt ongeveer twee jaar. 

Bent u verwijzer, of kent u iemand in uw (professionele) omgeving voor wie dit behandelprogramma passend zou kunnen zijn?

Neemt u gerust contact op met SizaEntree: 0 883 779 199. De intakes gaan van start! 

Voor meer informatie over Siza:  www.siza.nl/nah

 

In het Regionaal Expertisecentrum bieden wij sinds januari 2017 intensieve behandeling voor volwassenen waaronder het programma van Hersenz. Hersenz is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die willen leren omgaan met de vaak ingrijpende gevolgen van hun letsel. 

Hersenletsel gaat niet over, maar je kunt er wel mee leren omgaan. Hersenz helpt daarbij, door gesprekken in een groep en bij je thuis, door opdrachten en oefeningen, door conditieopbouw en andere vormen van beweging. 

 

 

 Inloopochtend Regionaal Expertisecentrum NAH in Teuge, op zaterdag 2 november 2019.