Nieuws over hersenletsel

Terug

Kennisbundel niet-aangeboren hersenletsel. Ook voor docenten van opleidingen in de zorg.

Als professional in de gehandicaptenzorg is kennis van de gevolgen van en ondersteuning bij Niet Aangeboren Hersenletsel zeer belangrijk. Daarom heeft Vilans in nauwe samenwerking met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en BDM Advies deze kennisbundel opgesteld. In de kennisbundel Niet-aangeboren hersenletsel is aandacht voor de oorzaken en gevolgen van hersenletsel voor cliënten en hun naasten. Daarnaast zijn er interessante opdrachten die docenten in het onderwijs kunnen inzetten tijdens hun lessen. 

Voor wie:
Docenten van opleidingen in de zorg (mbo en hbo). Of zorgprofessionals voor bij- of nascholing.

Wat is het;
Een kennisbundel met het onderwerp Niet-aangeboren hersenletsel.  In de kennisbundel heb je de gelegenheid om je mening te geven over de pilot (duur 5 tot 10 minuten). 

Wat kun je ermee;
De kennisbundel bestaat uit 6 hoofdstukken met bijbehorende opdrachten. Deze hoofdstukken volgen de onderwerpen uit het competentieprofiel. Je hoeft niet alles te gebruiken. Pik eruit waar jij aandacht aan wilt besteden en wat je kunt gebruiken in de lessen. De kennisbundel is zo geschreven dat de hoofdstukken zowel opeenvolgend als apart van elkaar te gebruiken zijn.  

Deze kennisbundel is ontwikkeld in opdracht van de VGN, in het kader van de kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg ‘Samen Sterk voor Kwaliteit’, een samenwerking van Ieder(in), KansPlus, LSR, LFB, MEE Nederland, NVAVG, VGN, V&VN, ZIN, IGJ i.o. en het Ministerie van VWS.

 

Kennisbundel niet-aangeboren hersenletsel.  Ook voor docenten van opleidingen in de zorg.