Nieuws over hersenletsel

Terug

Mantelzorger? Deze apps komen dan goed van pas.

Zorg jij intensief voor een naaste? Bijvoorbeeld je moeder, opa of buurvrouw? En krijg je hier niet voor betaald? Dan ben je een mantelzorger, net als ruim 3 miljoen andere Nederlanders. Natuurlijk is het mooi om iemand te helpen, maar ook jij weet dat het leven als mantelzorger niet altijd makkelijk is. Gelukkig zijn deze apps er die je bij jouw belangrijke taken kunnen helpen.

Fello
Alle afspraken netjes op één plek. Wie wil dat nou niet? Fello helpt jou als mantelzorger hierbij. Met deze app kun je namelijk simpel al je afspraken inplannen en inzien. Verleen je de zorg samen met je vrienden en familie? Vorm dan een zorggroep en verdeel de taken. Ideaal, want zo weet iedereen wie er dit weekend op bezoek gaat. Of wie er vrijdag voor een warme maaltijd zorgt.

Fello is gratis te downloaden voor Android en iOS.

MediSafe
Als mantelzorger moet je vaak aan veel dingen tegelijk denken. Meestal hoort hier ook het innemen van de juiste dosering medicatie bij. Zijn er ingewikkelde gezondheidsproblemen? Je kunt dan de medicatie manager MediSafe gebruiken. Deze gratis app helpt je met het onthouden van het voorgeschreven doseringen en stuurt je herinneringen op het juiste tijdstip. Handig!

MediSafe is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Livesafe
Ook als mantelzorger kan je natuurlijk niet overal bij zijn. Het is daarom fijn dat je via de app Livesafe altijd kunt zien waar de zorgbehoevende zich bevindt. Ook kun je ervoor kiezen om een melding te ontvangen wanneer iemand het huis verlaat, of wanneer er op de SOS-knop gedrukt wordt. Zo kun je altijd hulp verlenen als dat echt nodig is.

Livesafe is te downloaden voor Android en iOS. Deze opties voor mantelzorgers zijn enkel beschikbaar na aanschaf van een betaald abonnement.

BETERapp
Met BETERapp kunnen zorgbehoevenden zelf initiatief nemen en bewust bezig zijn met het herstel. Dit doen ze door doelen te stellen en activiteiten in te plannen. Met BETERapp heb jij als mantelzorger vervolgens altijd inzicht in de voortgangen. Zo kun je ingrijpen als dat nodig is en een extra duwtje in de rug geven.

BETERapp is gratis te downloaden voor Android.

Mantelzorger? Deze apps komen dan goed van pas.