Nieuws over hersenletsel

Terug

Heel veel telefonische hulplijnen. Een luisterend oor. Vragen stellen. Je verhaal vertellen.

  • Een tegen eenzaamheid. Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist wat vaker. De handen uit de mouwen steken kan alsnog. Even bellen of een kaartje sturen. Of kun je ‘coronaproof’ hulp aanbieden. Een klein gebaar doet veel. Contact houden kan altijd. Doe iets leuks samen. Denk aan het doen van een online spelletje. Foto’s delen. Samen tv kijken met de telefoon aan het oor. Een bloemetje versturen of hapje eten bezorgen. Iemand steunen gaat het makkelijkst in je eigen omgeving. Op deze website staat informatie, telefoonnummers, to do-suggesties en veel meer.
  • Uiteraard verzorgt het Humanistisch Verbond zingeving in tijden van corona. Ontvang thuisblijverpost: hulp van filosofen, oefeningen en tips. In zeven mails behandelen ze onderwerpen waar je in deze periode waarschijnlijk mee zult worden geconfronteerd: van de (terechte) zorgen die je maakt tot aan sociale isolatie, verveling en hoe vertrouwen in elkaar te blijven houden.
  • The school of life. Voor veel mensen is alles opeens anders. En wanneer dingen veranderen is het goed om even stil te staan en op de nieuwe situatie én op jouw gevoelens daarover te reflecteren. Daar helpen we je graag bij! We komen met een reeks nieuwe gratis online talks en hebben onze archieven doorgespit (oa blogs en video’s) om je goede ideeën te bieden in deze gekke tijden.
  • Niemand hoeft met levensvragen te blijven zitten want geestelijke verzorging kan nu ook thuis. Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of verlies van een dierbare. In verband met het coronavirus kunnen ook levensvragen opkomen, door angst dat we ziek worden, het isolement en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, of herinneringen aan de oorlog.
  • Meestal kun je met vragen terecht bij je eigen vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Wat als dit netwerk ontbreekt, niet de beste plek is voor jou of dat het nu niet mogelijk is hiermee te verbinden? Dan kun je met levensvragen terecht bij Geestelijke verzorging Thuis regio IJssel-vecht en Noordoost- Overijssel. Hart voor levensvragen. Geestelijk verzorgers bieden ondersteuning door te luisteren.  Zij zijn professionele geestelijk verzorgers verbonden met diverse ervaringen, speciale kennisgebieden en verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Zo is er altijd een geestelijk verzorger die aansluit bij de vraag en behoefte. 
  • Geestelijke verzorging Thuis regio IJssel-vecht en Nooroost- Overijssel is in principe iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur, op nummer 06 – 122 845 92. Na een telefonische intake wordt een geestelijk verzorger benaderd die past bij de vraag en achtergrond. Voorlopig zullen de gesprekken telefonisch plaatsvinden, bij uitzondering van crisissituaties.

 

 

 

 

 

Heel veel telefonische hulplijnen. Een luisterend oor. Vragen stellen. Je verhaal vertellen.