Nieuws over hersenletsel

Terug

Onderzoeksprogramma 'Leven met niet-aangeboren hersenletsel' van start

Hersenz Coöperatie U.A. initieert het onderzoeksprogramma 'Leven met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)' in samenwerking met de afdeling eerstelijnsgeneeskunde van Radboudumc. Het onderzoeksprogramma richt zich op de zorg en behandeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten en hun participatie in de samenleving.

Het inrichten van een NAH + Kenniscentrum is onderdeel van dit programma. Projectleider Kitty Jurrius treft hiervoor de voorbereidingen. Dit NAH + Kenniscentrum heeft als opgave om onderzoek, scholing en richtlijnontwikkeling voor de doelgroep mensen met complex hersenletsel te realiseren. Daarbij werkt ze nauw samen met het kenniscentrum Langdurige BewustzijnsStoornissen (LBS).

Kitty Jurrius leidde van 2014 - 2021 de onderzoekslijn NAH-zorg op maat, verbonden aan Hogeschool Windesheim, van waaruit een warme overdracht van kennis en netwerken plaats zal vinden. Jan Welmers, voorzitter van de wetenschapscommissie van het samenwerkingsverband van zorgaanbieders licht het initiatief toe: 'Met het nieuwe onderzoeksprogramma binnen de academische gemeenschap zet Hersenz een vervolgstap in het leveren van een bijdrage aan wetenschappelijke onderbouwing van goede zorg en behandeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten.' Voor meer informatie: emmavanreijmersdal@hersenz.nl, directeur Hersenz Coöperatie U.A.. Lees meer op de LinkedIn van Hersenz. Meer informatie over NA(H) - Zorg op Maat.

 

 

Onderzoeksprogramma 'Leven met niet-aangeboren hersenletsel' van start