Nieuws over hersenletsel

Terug

Training Beleef NAH, niet-aangeboren hersenletsel op 3 december '19 in Zwolle.

Deelname aan de training levert accreditatiepunten op bij de registers SKJ en Registerplein. Op aanvraag zijn er mogelijkheden voor accreditatiepunten van een ander register zoals LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden. kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, mits er voldoende deelnemers zijn van dat betreffende register en dit tijdig is aangegeven. De trainingen geven verdieping op reguliere opleidingen binnen Zorg en Welzijn.

Als dienstverlenende organisatie en/of werkgever ziet u dagelijks veel mensen. Onder hen bevinden zich zonder twijfel ook mensen met een beperking, zoals niet-aangeboren hersenletsel. Op het eerste gezicht is het moeilijk om iemand met niet-aangeboren hersenletsel te herkennen. Toch kan de samenwerking uitdagingen meebrengen, zoals: het maken, begrijpen en nakomen van afspraken;
voor u vanzelfsprekende communicatie en omgang die niet het gewenste effect hebben;
uitval, verzuim en herhaaldelijk terugkerende situaties die hoge kosten met zich meebrengen.
Training Beleef NAH (niet-aangeboren hersenletsel)
Het doel van deze training is dat professionals en/of vrijwilligers ervaren hoe het is om je staande te moeten houden met niet-aangeboren hersenletsel. 

Resultaten

Inzien hoe ingewikkeld onze maatschappij soms is voor mensen met NAH en welke emoties dit op kan roepen. 
Praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
Belevingscircuit
In de training staat het NAH-belevingscircuit centraal: u ervaart zelf hoe mensen met niet-aangeboren hersenletsel het leven van alledag ervaren. Deze inzichten worden vervolgens vertaald naar de werkpraktijk van de deelnemers: wat betekent dit bijvoorbeeld voor uw manier van communiceren en de werkprocessen?

Werkwijze
De training wordt gegeven door trainers van MEE met jarenlange ervaring op het gebied van het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking. Ervaringsdeskundige inzet, ervaringsoefeningen en naslagwerken ondersteunen de theoretische kennis die overgedragen wordt tijdens de training.

Datum, tijd en locatie
De training vindt plaats op 3 december  (09.00 – 12.30 uur) in Zwolle en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (bv. overheid, zorg en welzijn, onderwijs, arbeid, veiligheid en justitie). Datum onder voorbehoud van wijzigingen. 

Investering
De investering voor deze training bedraagt éénmalig € 100,– per persoon. Dit is een introductieaanbod. De tijdsinvestering voor de training is de duur van de training.

Meer weten?

Lees hier verder en om aan te melden.

Training Beleef NAH, niet-aangeboren hersenletsel op 3 december '19  in Zwolle.