Nieuws over hersenletsel

Terug

TV tip! ‘Erik Scherder en het nut van optimisme’ + Doe zélf de training 'Optimisme kun je leren'

In het nieuwe EO-programma ‘Erik Scherder en het nut van optimisme’ onderzoekt hoogleraar Erik Scherder de rol van optimisme in ons leven. Het programma heeft vijf afleveringen en is te zien vanaf zaterdag 29 juni 2024 om 20.35 uur bij de EO op NPO 2 en op NPO Start.

In een tijd waarin de crises over elkaar heen buitelen, voelen we ons - volgens een CBS-onderzoek - somberder dan ooit. Daarom gaat Erik Scherder op zoek naar optimisme en hoop. Zijn optimisten heel naïef? Is een pessimistische kijk op het leven niet veel realistischer? Is een optimistische houding is beter voor een mens? Is optimisme zinvol als je ziek bent? Erik Scherder maakt een tocht langs collega-wetenschappers en mensen met bijzondere verhalen over hoop en optimisme. Verder toont Scherder door middel van opmerkelijke experimenten aan wat er allemaal in ons brein gebeurt dat van invloed is op ons optimisme. Klik naar NPO Start om Erik Scherder en het nut van optimisme te bekijken.

In het NPO Radio 1 programma ‘Langs de Lijn En Omstreken’ vertelt Erik Scherder over het nieuwe tv programma 'Scherder en het nut van optimisme', beluister het hier. Ook was hij op bezoek bij het NPO Radio programma ‘Dit is de dag’. Dat fragment kun je hier beluisteren.

Gratis online training 'Optimisme kun je leren'

Niet alleen in het tv-programma doen vijf mensen samen met Erik Scherder een optimismetraining, ook jij kan jouw optimisme trainen! Optimisme is namelijk goed voor je gezondheid. Zelfs als je een grote pessimist bent, kan het je helpen om wat optimisme toe te laten. In deze gratis training leer je hoe je dat doet en hoe je het in je dagelijks leven kunt gebruiken. In dit korte filmpje legt Erik Scherder de training uit. Het lijkt ons een prachtige zomerbesteding. Klik meteen naar de online training.

 

TV tip! ‘Erik Scherder en het nut van optimisme’ + Doe zélf de training 'Optimisme kun je leren'