Nieuws over hersenletsel

Terug

Vandaag: Mini-symposium over inclusief ondernemen

 

30 maart - 14:45 - 17:00

| Gratis

Mini-symposium ‘Inclusief ondernemen; op het snijvlak van wens, verplichting én voordeel’

Wat zijn de ervaringen van Arie Boomsma na het succesvolle eerste seizoen van het tv-programma ‘Kitchen Impossible’, waarin topkok Robert Kranenborg mensen met een (licht) verstandelijke en lichamelijke beperking klaarstoomt voor een betaalde baan in de horeca? Wat vraagt het van organisaties om plaatsing duurzaam tot een succes te maken? Hoe ga je aan de slag met ‘jobcarving’? Wat kunnen we leren van de Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB), die ervoor pleit mensen eerst een werkplek te geven en van daaruit te gaan ervaren en oplossen? Welke invloed heeft de motivatie van de organisatie? Welke best practices bevestigen de win-winsituatie bij het volwaardig inzetten van mensen met een beperking binnen hun organisatie?

Op 30 maart aanstaande organiseren MEE IJsseloevers en MEE Veluwe in samenwerking met de Academie Mens en Arbeid van Saxion het mini-symposium ‘Inclusief ondernemen; op het snijvlak van wens, verplichting én voordeel’. U bent van harte uitgenodigd!

Datum:            30 maart
Tijd:                 14.45 – 17.00 uur
Locatie:           Saxion, Handelskade 75 te Deventer
Parkeren:        Op locatie (navigatieadres: Berkelweg), alternatieve parkeersuggestie: Q-park P+R Handelskade (navigatieadres: Handelskade)
Kosten:            Gratis*

Sprekers

Angelika Herben
Programmamaker Participatie & Arbeid betrokken bij Kitchen Impossible, MEE NL

Jan Woldendorp
Docent Arbeidsparticipatie verbonden aan de opleiding Human Talent Development, Saxion

Raymond Schrijver
Deskundige op het gebied van participatie en arbeid i.r.t. mensen met een beperking, MEE IJsseloevers en MEE Veluwe

Meld u aan vóór 20 maart >

Lectoraat Strategisch Human Resource Management
Het Lectoraat Strategisch HRM doet samen met het lectoraat Smart Industry & Human Capital onderzoek en verzorgt onderwijs op het gebied van Human Resource Management. Het centrale thema is werk in verandering. Het onderzoek wordt uitgevoerd door docent/onderzoekers in nauwe samenwerking met studenten van de AMA. Er vindt zowel toegepast onderzoek samen met bedrijven plaats volgens de Engaged Scholarship aanpak als meer academisch wetenschappelijk onderzoek in een viertal promotiestudies.

*Het mini-symposium is gratis te bezoeken. Bij aanmelding rekenen wij op uw komst. Kunt u toch onverhoopt niet komen, meldt u zich dan tijdig af, zodat wij geen kosten in rekening hoeven brengen.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Ria Brands

Adviseur Beleid en Innovatie

MEE Samen

 

Postbus 517 | 8000 AM Zwolle

088 – 633 0 633

06 10320303

r.brands@meesamen.nl

 

https://nl.linkedin.com/in/ria-brands-96b93b7

https://twitter.com/RiaBrands

 

www.meeveluwe.nl

www.meeijsseloevers.nl

 

MEE Samen ondersteunt MEE Veluwe en MEE IJsseloevers

 

Vandaag: Mini-symposium over inclusief ondernemen