Nieuws over hersenletsel

Terug

Verbeterde gratis e-learning over het herkennen van niet-zichtbare beperkingen = ook NAH.

De gratis en geaccrediteerde e-learning ‘Niet zichtbare beperkingen’ is vernieuwd. In deze online leermodule krijg je duidelijke informatie over niet-zichtbare beperkingen zoals een licht verstandelijke beperking (lvb), niet-aangeboren hersenletsel of autisme. Met de gratis e-learning doe je aan de hand van vragen en video’s in ongeveer 30 minuten basiskennis op over niet-zichtbare beperkingen zoals een lvb, niet-aangeboren hersenletsel of autisme. Naast de e-learning is er materiaal beschikbaar voor het promoten, toepassen en verdiepen van de oefenstof. Zo helpt de handreiking voor leidinggevenden bij het oefenen van het geleerde en bij het uitwisselen van ervaringen.

De module is te vinden op www.jeziethetniet.net, samen met naslag en oefenmateriaal. Alles is geschikt voor zowel computer, tablet als smartphone. De module is door V&VG geaccrediteerd met accreditatiepunt. De e-learning en het aanverwante materiaal zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking van de gemeente Amsterdam, SIGRA, Expertisenetwerken, Ben Sajet Centrum en Kenniscentrum LVB.


Een niet-zichtbare beperking: hoe herkent u dit en hoe kunt u hier rekening mee houden? De expertisenetwerken Amsterdam ontwikkelden met ondersteuning van SIGRA en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam de gratis e-learning Niet zichtbare beperkingen. Dit is een gratis learningmodule die u in ongeveer 30 minuten doorloopt. Iedereen die dat wil, kan aan de hand van vragen en video’s basiskennis opdoen over wat niet-zichtbare beperkingen zijn en leren hoe hiermee in de communicatie rekening wordt gehouden. Daarnaast ontvangt u tips en kunt u extra informatiemateriaal vinden over autisme, licht verstandelijke beperking (LVB) en niet-aangeboren hersenletsel (NAH). 

Verbeterde gratis e-learning over het herkennen van niet-zichtbare beperkingen = ook NAH.