Nieuws over hersenletsel

Terug

Samen sterk voor volwaardig leven.

Tijdens het congres ‘Samen sterk voor volwaardig leven’ op 15 mei jl. in Bunnik heeft minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS een zaal met zo’n 800 betrokkenen uit de gehandicaptenzorg toegesproken. De aanleiding voor dit congres was het delen van de resultaten uit de Kwaliteitsagenda en het programma Volwaardig Leven dat de minister op 1 oktober 2018 is gestart.

Met dit programma wil het ministerie de gehandicaptenzorg en complexe zorg meer passend maken en beter voorbereiden op de toekomst. Zodat mensen met een beperking en hun naasten persoonlijke zorg en ondersteuning krijgen van mensen die gemotiveerd en deskundig zijn. Tijdens de bijeenkomst werd ook de Klankbordgroep Volwaardig leven geïnstalleerd. Die bestaat uit ervaringsdeskundigen, cliënten, naasten en zorgprofessionals. Zij denken en doen mee met het programma en geven adviezen.

Minister de Jonge zei hierover: ‘Als we de zorg voor mensen met een beperking en hun naasten willen verbeteren, moeten we leren kijken met hun ogen. Deze Klankbordgroep Volwaardig Leven, die vandaag geïnstalleerd is, gaat ons daarbij helpen. Ik kijk uit naar jullie adviezen en scherpe blik.’ Klik hier voor meer info.

Samen sterk voor volwaardig leven.