Nieuws

Terug

15-4-18.Mini-symposium. Inclusie in de gastvrijheidsbranche.

MEE organiseert op 15 april 2018 in samenwerking met bedrijfsleven, onderwijs en ervaringsdeskundigen het mini-symposium ‘All inclusive’ voor bedrijven uit de gastvrijheidsbranche.

Het bondige programma zal bestaan uit 4 onderdelen: inleiders vanuit het bedrijfsleven, kennisoverdracht aangaande het VN-verdrag, inzichten vanuit onderzoek en onderwijs, en klantervaring.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten met collega’s in het vak, sprekers en/of ervaringsdeskundigen.

 In juli 2016 is het ‘VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap’ in Nederland geratificeerd.

De kern van dit verdrag is dat mensen met een beperking gelijke rechten hebben om volwaardig mee te doen in de samenleving.

Wat is de betekenis van het VN-verdrag in de gastvrijheidsbranche?


Hoe inclusief is ‘All inclusive’?

Voor mensen met een zichtbare, fysieke beperking, maar ook voor mensen met een niet-zichtbare beperking?

Welke rol speelt inclusie in het beleid van bedrijven in de gastvrijheidsbranche? Hoe inclusief moet je willen zijn; wat is redelijk?

Hoe inclusief moet je kunnen zijn; wat is haalbaar? Wat zegt het VN-verdrag hierover? En hoe denken mensen met een beperking er zelf eigenlijk over?

Wat betekent ‘toegankelijkheid’ voor hen en wat zijn hun ervaringen?


Eerste namen bekend.
De eerste inleiders zijn reeds bekend: Van der Valk Hotels & Restaurants en Buro Zorgeloos (als projectleider o.a. betrokken bij Zorgeloze Vakanties Twente, het resultaat van een unieke en gefinancierde samenwerking tussen vakantieaccommodaties, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, verenigingsleven en onderwijs). Het volledige programma, incl. locatiegegevens (Overijssel/Gelderland) volgt bij aanmelding.


Wilt u hierbij zijn? Aanmelden kan door hier te klikken. 
 

15-4-18.Mini-symposium. Inclusie in de gastvrijheidsbranche.