De Dr G.J. van Hoytema Stichting organiseert op veler verzoek een nascholingsavond over "De merkbare, maar onzichtbare gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel. Je bent welkom op donderdag 3 oktober 2019 van 18.00 uur - 21.00 uur in het Helmertheater in Enschede. Hier kan je je aanmelden.
Op veler verzoek besteden we deze keer aandacht aan het onderwerp Niet Aangeboren Hersenletsel NAH, aan de verschillende oorzaken, maar ook met name aan de gevolgen. Deze aandoening heeft uiteenlopende gevolgen, die voor iedereen heel verschillend kunnen zijn. Op lichamelijk vlak, maar ook op het vlak van cognitief vermogen, communicatie, gedrag en emoties. Hoe zijn deze te verklaren, hoe uiten ze zich en hoe zijn ze te herkennen?
De Dr G.J. van Hoytema Stichting richt zich op bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg en is één van de erkende instituten voor Post Academisch Onderwijs Geneeskunde en Tandheelkunde (PAOG en PAOT) van Nederland.
Er zal bij deze nascholingsavond vooral aandacht worden besteed aan de merkbare, maar in eerste instantie onzichtbare gevolgen van NAH. De gevolgen van NAH zijn meestal zeer ingrijpend en hebben een grote impact op het leven van de patiënt en diens naasten. Het leven van de patiënt en diens omgeving is nooit meer hetzelfde. Voor de naaste omgeving van de patiënt is het vaak moeilijk om hier op de juiste wijze mee om te gaan. Als je goed bekend bent met deze onzichtbare gevolgen kun je de mantelzorgers hierover informeren en begeleiden en kun je veel voor ze betekenen in dat opzicht.
Onderwerpen die o.a. besproken zullen worden zijn: theorie van de ziektebeelden en anatomie, prikkeldosering, medicatie, behandelmethoden, mengbeelden en NAH en mantelzorg.
Sprekers zijn:
Debby Jägers, revalidatiearts NAH bij het Roessingh
Bianca de Geus, klinisch neuropsycholoog bij Mediant
Mendy Olde Halter, casemanager NAH bij Mediant
Roy Koops, ervaringsdeskundige