Nieuws

Terug

De Hersenstichting verzorgt goede groepsvoorlichting over de hersenen.

Hele goede, kundige groepsvoorlichting over hersenen, de werking, de ontwikkeling en meer.

 

De Hersenstichting verzorgt groepsvoorlichting over de hersenen en verschillende hersenaandoeningen voor organisaties. 

De lezingen zijn bedoeld voor algemeen publiek, zoals vrouwenverenigingen, ouderenbonden, EHBO-verenigingen en scholen. 

In de regio Zwolle worden deze lezingen verzorgd door Moniek Beltman, in de regio Deventer door Janna van der Zijpp en in de regio noord door Marja Steegenga.Hele goede, kundige groepsvoorlichting over hersenen, de werking, de ontwikkeling en meer.

 

De Hersenstichting verzorgt groepsvoorlichting over de hersenen en verschillende hersenaandoeningen voor organisaties.

De lezingen zijn bedoeld voor algemeen publiek, zoals vrouwenverenigingen, ouderenbonden, EHBO-verenigingen en scholen.

In de regio Zwolle worden deze lezingen verzorgd door Moniek Beltman, in de regio Deventer door Janna van der Zijpp en in de regio noord door Marja Steegenga.

De kosten zijn €125,- en aanvragen kan via www.hersenstichting.nl/groepsvoorlichting

 

Geheugen en vergeten

In deze lezing krijgt u meer informatie over de werking van de hersenen en het geheugen. De verschillende soorten geheugen en de onderliggende neurobiologie in de hersenen worden uitgelegd. Er wordt informatie gegeven over het verschil tussen normale vergeetachtigheid en geheugenproblemen die worden veroorzaakt door een hersenaandoening (zoals dementie).

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?
Hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: Veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening. Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen.
Hersenletsel en de gevolgen

Hersenen regelen ons gedrag en onze persoonlijkheid. Als door een hersenaandoening schade ontstaat in de hersenen kan dat grote impact hebben op het dagelijks functioneren. De veranderingen in iemands denkvermogen, emoties en gedrag worden de ‘onzichtbare’ gevolgen van hersenletsel genoemd. In deze lezing worden de oorzaken van hersenletsel en de gevolgen en impact op het dagelijks leven besproken.

Puberhersenen in ontwikkeling
Deze lezing is geschikt voor ouders en docenten van pubers (groep 7-8 van de basisschool of de middelbare school). Hoe ga je om met een kind dat zich de ene keer heel volwassen gedraagt en de andere keer juist niet? Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen.

 

Een lezing aanvragen kan via deze link:

www.hersenstichting.nl/groepsvoorlichting

 

Dit zijn de vier onderwerpen:
 Geheugen en vergeten
 Hoe houd ik mijn hersenen gezond?
 Hersenletsel en de gevolgen
 Puberhersenen in ontwikkeling

In deze nieuwsbrief zullen we, als de lezingen openbaar zijn, aankondigingen doen met exacte datum en locatie.

 

De Hersenstichting verzorgt goede groepsvoorlichting over de hersenen.