Gezien worden op je kwaliteiten en tegelijkertijd rekening houden met je beperkingen, dat is belangrijk voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Helaas is dit in onze samenleving niet vanzelfsprekend. De gevolgen: steeds opnieuw je verhaal moeten vertellen, onbegrip en je niet gehoord voelen. Hulpverleners zijn op zoek naar handvatten om de zorg (nog) beter af te stemmen op de vragen, wensen en levens van mensen met NAH.
Het NAH-Kennisnetwerk van het Programma Gewoon Bijzonder zoekt uit hoe mensen met niet-aangeboren hersenletsel meer inspraak en zeggenschap krijgen. Na vier jaar onderzoek als kennis- en onderzoeksnetwerk zijn de netwerken nu echt in de implementatiefase terecht gekomen. Het NAH-Kennisnetwerk heeft van ZonMw financiering gekregen om de producten en bevindingen vanuit de drie verschillende onderzoeken te implementeren. Dit loopt tot en met april 2021. Dus het einde van dit onderzoekstraject is in zicht.
Het Nationaal Programma Gewoon Bijzonder organiseert op 12 april 2021 de Karavaanbijeenkomst ‘Gelijk Begrepen’. Hier lees je alles over deze digitale bijeenkomst. Op de website van Kennisplein Gehandicaptensector lees je alles over het NAH-Kennisnetwerk.