Nieuws

Terug

Landelijk samenwerken ten behoeve van passende netwerkzorg voor mensen met Niet Aangeboren Hersenlet

Na een positief verlopen verkenningsfase richten de Stichting Kennisnetwerk CVA Nederland (KNCN) en de Stichting Landelijk Overleg Hersenletselteams (LOHL) zich op landelijke samenwerking.

Beide stichtingen ondersteunen regionale zorgnetwerken voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Door hun krachten te bundelen, verwachten de stichtingen beter in staat te zijn om de doorgroei van regionale zorgnetwerken te stimuleren en ondersteunen, zodat mensen met een NAH passende(re) zorg ontvangen.

Een landelijke samenwerking tussen beide stichtingen wordt van toegevoegde waarde beschouwd. Het combineren van expertisen bevordert de doorgroei in passende zorg voor mensen met NAH. Ook geeft landelijke samenwerking de schaalgrootte die nodig is voor verdere innovatie, transformatie en kennisoverdracht. Landelijke samenwerking faciliteert ontdubbelen, zodat ruimte ontstaat voor het ondersteunen van regionale netwerken. Beide stichtingen hechten grote waarde aan het blijven aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van regionale zorgnetwerken. Ook wordt door beide stichtingen de opvatting gedeeld dat samenwerken op landelijk niveau aansluit bij landelijke en internationale inzichten over het realiseren van toekomstbestendige zorg.

Beide stichtingen hebben aan Common Eye BV, een bureau gespecialiseerd in samenwerken, opdracht verstrekt om hen te begeleiden. Hiervoor is een plan gemaakt waarin afgevaardigden namens beide stichtingen, hun deelnemers en andere belanghebbenden actief betrokken worden. Het doel van beide stichtingen is om voor eind 2024 de samenwerking vorm en inhoud te geven.

Lees meer op de website van Kennisnetwerk CVA Nederland en op de website van de Breinlijn.  Breinlijn is het landelijke loket van Stichting LOHL waarin de zestien hersenletselregio’s zijn verenigd.

Landelijk samenwerken ten behoeve van passende netwerkzorg voor mensen met Niet Aangeboren Hersenlet