Project 'Gelijkwaardigheid en Zeggenschap’ zoekt 3 zorg-/welzijnslocaties waar professionals, mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten al in meer of mindere mate succesvol met elkaar samenwerken in onderzoek, innovatie en/of beleidsontwikkeling.
10-03-2017 - Project 'Gelijkwaardigheid en Zeggenschap’ zoekt 3 zorg-/welzijnslocaties waar professionals, mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten al in meer of mindere mate succesvol met elkaar samenwerken in onderzoek, innovatie en/of beleidsontwikkeling.
Om de kwaliteit van zorg en welzijn voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te verbeteren, is het belangrijk dat mensen met NAH en hun naasten meedenken en meebeslissen in onderzoek, innovatie en beleidsontwikkeling.
In de praktijk is echter vaak nog onvoldoende sprake van gelijkwaardige inspraak en zeggenschap. Zowel professionals als mensen met NAH en hun naasten weten vaak nog niet goed genoeg hoe de samenwerking het beste kan worden vorm gegeven. Wat werkt en wat werkt niet? Wat is er nodig om ieders stem te horen en te benutten en goed samen te werken? Het project richt zich de komende 3 jaar op deze vragen.
Wat levert deelname op?
Deelname levert je inzicht op in de samenwerking tussen professionals, mensen met NAH en hun naasten op jouw locatie en twee andere locaties in het land. De samenwerking op jouw locatie krijgt landelijk aandacht via onder andere het Kennisplein Gehandicaptensector.
Deelname aan het project biedt je de mogelijkheid jullie kennis en expertise in de samenwerking met mensen met NAH en hun naasten breed te verspreiden, zodat anderen in het hele land daarvan kunnen leren.
Tool zeggenschap
Je draagt bij aan de ontwikkeling van een tool die ondersteunt bij het realiseren van gelijkwaardig zeggenschap. Op basis van jullie ervaringen met de toepassing van de tool in de praktijk wordt de tool verfijnd.
Heb je interesse in deelname?
Meer informatie over het project en de criteria voor deelname vind je in deze flyer (pdf). Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact op met Rianne Gijzen van Vilans: r.gijzen@vilans.nl of 06-22810659. Reageren is mogelijk tot 1 april 2017.