Nieuws

Terug

Nieuw boek: Ontworteld door hersenletsel.

Als hersenletsel je leven voorgoed verandert.
Lisa Wopereis vertelt over de impact van hersenletsel.


Stel je voor: je bent jong, gelukkig, je maakt plannen voor de toekomst en het leven lacht je tegemoet. 

Dan, van de één op de andere dag, krijgt je leven een onverwachte ommekeer en zal geen enkele volgende dag meer zijn zoals de dagen ooit waren.
Het overkwam de Achterhoekse Lisa Wopereis (30) en ze schreef haar verhaal op. 

De worstelingen die ze doormaakte en haar zoektocht naar een nieuwe betekenis in het leven, zijn te lezen in haar boek Ontworteld door hersenletsel. Voor een relatief eenvoudige behandeling van haar stofwisselingsziekte porfyrie legde Lisa vol vertrouwen haar lot in handen van een arts. Maar het meest onwaarschijnlijke scenario dat haar die dag had kunnen overkomen, overkwam haar. Door medische fouten ontstaat blijvend hersenletsel. Ze vecht voor wat ze waard is, maar kan niet voorkomen dat ze bijna alles verliest wat ooit zo vanzelfsprekend leek. Wat volgt is een intensief revalidatietraject, een juridisch gevecht tegen het ziekenhuis en het meest zware: de emotionele zoektocht naar haar nieuwe ik. Ze heeft maar één optie: dealen met haar veranderde situatie. Lisa verliest veel, maar komt erachter dat ze eigenlijk heel weinig nodig heeft om zich écht gelukkig te voelen. Ontworteld door hersenletsel is haar waargebeurde en aangrijpende verhaal waarin ‘de liefde’ in zware stormen als een paal boven water blijft staan.

 
Lisa belandde in een achtbaan sinds het ontstaan van haar hersenletsel. Om het overzicht te behouden en om zelf te begrijpen wat haar overkwam, begon ze te schrijven. Maar waar haar pennenvruchten eerst nog “slechts” therapeutische waarde hadden, begon zich langzaam een verhaal te vormen dat een groter doel kon dienen. Uitgever Boekscout zag in haar verhaal een boek dat inspirerend is voor lotgenoten en dat tot meer begrip zal leiden bij mensen in hun omgeving. Daarnaast geeft het een inkijk in de zeldzame stofwisselingsziekte Acute Intermitterende Porfyrie (AIP) en wordt de lezer deelgenoot van een enerverende reis door een drastisch veranderd leven. 
Lisa Wopereis (1988) was secretaresse en studeerde Commerciële Economie toen het noodlot toesloeg. De jaren die volgden gingen gepaard met winnen en verliezen. Met durven en falen. Met hopen en dromen. Uiteindelijk aanvaart Lisa haar hersenletsel en de allesoverheersende beperkingen die dit letsel met zich meebrengt. Ze hervindt haar geluk en de zin van het leven. Ze schreef dit boek om meer begrip te creëren voor de (niet zichtbare) gevolgen van hersenletsel. Daarnaast richtte zij met veel enthousiasme haar eigen atelier ‘De Kastjesfabriek’ op.


Boekgegevens
Titel: Ontworteld door hersenletsel 
Auteur:        Lisa Wopereis 
ISBN:  9789402246933 
Verkoopprijs:  € 23,50 Uitvoering Paperback 
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België 
 
 

Nieuw boek: Ontworteld door hersenletsel.