Nieuws

Terug

Studenten Sport & Bewegen organiseerden sportdag voor mensen met NAH

Fit en vitaal blijven. Werken aan je conditie, motoriek en balans om in het dagelijkse leven zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven. Dertig cliënten van InteraktContour gaan elke maandag naar de sporthal van ROC Landstede in Zwolle om met dit doel te bewegen en te sporten. Dat doen zij onder begeleiding van derde- en vierdejaars studenten Sport & Bewegen. 

 

Fit en vitaal blijven. Werken aan je conditie, motoriek en balans om in het dagelijkse leven zoveel mogelijk zelfredzaam te blijven. Dertig cliënten van InteraktContour gaan elke maandag naar de sporthal van ROC Landstede in Zwolle om met dit doel te bewegen en te sporten. Dat doen zij onder begeleiding van derde- en vierdejaars studenten Sport & Bewegen.  Op 12 december organiseerden de studenten een sportdag met als thema ‘kerst’. Meer dan 35 mensen met hersenletsel kwamen naar Landstede voor een sportieve dag. Onder hen ook veel cliënten die voor het eerst kennis maakten met de mogelijkheid om hier te sporten.

De cliënten die bij ROC Landstede bewegen en sporten volgen de module Fit & Vitaal bij de dagbesteding van InteraktContour. Bij deze module doen zij oefeningen om hun conditie, motorische vaardigheden en balans te onderhouden en versterken. Die oefeningen doen zij in de sportzaal van Landstede, in de fitnesszaal en in het zwembad.
 
Oliebol
Tijdens de sportdag kwamen veel tweedejaars studenten Sport & Bewegen van Landstede gezellig langs om een oliebol te eten.  Zij maken na dit jaar hun profielkeuze en konden tijdens de sportdag alvast kennismaken met mensen met hersenletsel, het sportproject en het profiel bewegingsagogie. De oliebollen en ook alle andere lekkernijen, zoals kerstbrood en kerstkoekjes, werden gebakken door cliënten van de dagbesteding van InteraktContour aan de Rijnlaan in Zwolle.
 
ROC Deltion
Robin Kleinherenbrink, Senior begeleider van InteraktContour kijkt terug op een succesvolle sportdag: ‘Iedereen heeft genoten en een sportieve middag gehad. Bijzonder is dat Wilmer Rorije, derdejaars stagiair Sport & Bewegen van ROC Deltion in Zwolle alles rondom de sportdag mee heeft georganiseerd. Ook met Deltion hebben we een nauwe samenwerking op het gebied van sport en bewegen. Ik kan niet anders zeggen dan dat iedereen blij wordt van de samenwerking met deze twee mbo-scholen. Cliënten werken met jonge mensen in mooie sportaccommodaties die veel meer mogelijkheden bieden dan onze eigen dagbestedingslocatie. Bovendien profiteren zij direct van de nieuwste ontwikkelingen die bekend zijn binnen de opleidingen sport en beweging met bijzondere doelgroepen. Andersom biedt het studenten de kans om tijdens hun opleiding in de praktijk kennis te maken met mensen met hersenletsel. Dit is voor iedereen een win-win-situatie!’

Studenten Sport & Bewegen organiseerden sportdag voor mensen met NAH