Een volwaardig leven voor mensen met een beperking. Een leven waarin zij naar eigen kunnen, meedoen in de samenleving. Waarin mensen zoveel mogelijk zelf kunnen bepalen welke zorg en ondersteuning zij wensen. Waarbij slimme technologische oplossingen ondersteunend zijn. Daar werken we met iedereen samen aan in de gehandicaptensector. En nu is het moment waarop we jou willen bijpraten over de opbrengst tot nu toe en onze plannen voor de toekomst. En laten mee beleven tijdens het gratis online congres Volwaardig leven op maandag 29 november 2021.
De dag is gevuld met inspirerende verhalen. We gebruiken deze voorbeelden in het werken aan de zorg van de toekomst. Nog beter passend voor mensen met een beperking, naasten en zorgprofessionals. Het congres is een bijeenkomst van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit programma startte 3 jaar geleden met de trajecten zoals Talentontwikkeling, Pilots cliëntondersteuning, Vakmanschap, Naasten in beeld, Complexe zorg, Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg en Begeleiding à la carte. Wat is de opbrengst van deze trajecten? En hoe gaan we daar samen vanaf 2022 mee verder? Hoe werken we samen aan de uitvoering van de toekomstagenda ‘zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’?
Kom het bekijken en beluisteren op maandag 29 november 2021, van 13:00 uur tot 16:30 uur. Het congres is bedoeld voor mensen met een beperking, ervaringsdeskundigen, naasten, zorgprofessionals, studenten, staf- en beleidsmedewerkers en bestuurders.
Twee workshops hebben hersenletsel als thema.
Workshop 1: ‘Doen wat nodig is: de Casemanager Hersenletsel werkt!’
Tweehonderd mensen met hersenletsel en/of hun naasten worden ondersteund door een Casemanager Hersenletsel. Cliënten, naasten, verwijzers, zorgverleners, zorgkantoren: allemaal zijn ze enthousiast. Wat zijn de succesfactoren van de Casemanager Hersenletsel en hoe kunnen we deze breder benutten? Je hoort het in deze lezing.
Deze lezing wordt gegeven door Judith Zadoks, Harold Vernhout en Ilse Claessen, Casemanagers hersenletsel. De lezing is voor zorgprofessionals, staf en beleid en andere geïnteresseerden. Deze lezing komt uit de Pilot cliëntondersteuning.
Workshop 2: ‘Integraal zorgaanbod voor mensen met NAH en een (zeer) complexe zorgvraag (NAH+ en NAH++)’.
Welk zorgaanbod is nodig voor mensen met NAH die een extra (zeer) complexe zorgvraag hebben? Na deze lezing weet je meer over dit zorgaanbod en de benodigde samenwerking. Ook leer je over de overeenkomsten en verschillen tussen NAH+ en NAH++.
Deze lezing wordt gegeven door Arjan Maasland, Zilveren Kruis Zorgkantoor; Jaap van der Pol, Interakt Contour en Stijn Wopereis, Siza. Deze lezing is voor cliënten, ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals, staf en beleid. Deze lezing komt uit het traject ‘Complexe zorg’.
Algemene informatie over het congres lees je hier. Informatie over de workshops lees je hier. Het programma lees je hier. Aanmelden doe je hier.