Nieuws

Terug

Frion opent nieuwe Appelfabriek

Op dinsdag 14 maart openen cliënten van Frion samen met Annamiek van Dalen, bestuurder, de Appelfabriek. Dit vindt plaats in de Week van Zorg en Welzijn bij de Molenkamp aan de Molenkampsweg 1 in Zwolle. In deze nieuwe bakkerij van Frion dragen deelnemers allemaal hun eigen steentje bij, aan het maken en verkopen van de smakelijkste gerechten met appel. 

Zwolle – Op dinsdag 14 maart openen cliënten van Frion samen met Annamiek van Dalen, bestuurder, de Appelfabriek. Dit vindt plaats in de Week van Zorg en Welzijn bij de Molenkamp aan de Molenkampsweg 1 in Zwolle. In deze nieuwe bakkerij van Frion dragen deelnemers allemaal hun eigen steentje bij, aan het maken en verkopen van de smakelijkste gerechten met appel.

De Appelfabriek
De Appelfabriek is één van de nieuwe innovatieve dagbestedingsconcepten binnen Frion. Deelnemers werken hier samen toe naar het eindproduct. En iedereen doet waar hij goed in is. Zo kan iemand die door een fysieke beperking haar handen minder goed kan gebruiken, mee doen door gebruik te maken van aangepaste apparatuur. En waar de één het recept leest, weegt de ander alle ingrediënten en weer iemand anders zorgt voor goed beslag. Met elkaar zorgen de deelnemers voor goede en lekkere appeltaartgerechten.

Leren en ontwikkelen
De Appelfabriek is gevestigd in het pand van De Molenkamp. Dit werk- en leercentrum van Frion in Dieze-Oost staat midden in de maatschappij. Bezoekers zien dat terug in de producten die de deelnemers maken op de verschillende werkplekken. Van kraamcadeaus en woonaccessoires tot producten van (machinale) houtbewerking. Daarnaast verzorgen deelnemers de catering voor vergaderingen en maken ze nu ook de lekkerste appelgerechten.

Week van Zorg en Welzijn
De opening van de Appelfabriek is tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Op dinsdag 14 maart om 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom. Aansluitend is er onder het genot van een kop koffie, thee en wat lekkers tot 15.30 uur open huis. Iedereen kan dan een kijkje nemen in de Appelfabriek, maar ook bij de andere afdelingen: Crea en Houtbewerking.

Frion opent nieuwe Appelfabriek