De leidraad ‘NAH in het vizier’ geeft een overzicht van kennisproducten die je helpen bij het begeleiden van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Met deze kennisproducten kan je de ondersteuning van cliënten verder vormgeven, onderbouwen en/of toetsen.
De leidraad is bedoeld voor zorgprofessionals die op zoek zijn naar basisinformatie over (oorzaken en gevolgen van) NAH, en voor professionals die zich verder willen verdiepen in NAH en op zoek zijn naar specifieke methoden, tools, specifieke kennis over behandeling(smethoden) en diagnostiek of ervaringsdocumenten van mensen met NAH en naasten. Alles over de leidraad ‘NAH in het vizier’ lees je op de website van Kennisplein Gehandicaptensector.
De leidraad is een verzameling met kennisproducten. Gebruik de leidraad om bekende kennisproducten snel te vinden, of om inspiratie op te doen voor nieuwe producten die je kunnen helpen in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Alle kennisproducten worden ingeleid een praktijkvoorbeeld met een ondersteuningsvraag. Klik hier rechtstreeks naar het overzicht van de kennisproducten.
Enthousiasme en inspiratie in de praktijk bij Middin
Erik-Jan Kappers is coördinator NAH bij Middin. Kennisplein Gehandicaptensector sprak met hem. Het leernetwerk is een belangrijk onderdeel uit de leidraad ‘NAH in het Vizier’. Zorgorganisatie Middin is één van de organisaties die mee doet aan het NAH-leernetwerk. Middin wil de samenwerking met ervaringsdeskundigen verbeteren. In het leernetwerk werken zij aan een competentiemodule voor ervaringsdeskundigen, zodat zij hun deskundigheid (kennis en ervaringen) kunnen inzetten voor de opleidingen van Middin.
Middin biedt wonen met begeleiding voor mensen met NAH, thuis of op locatie. Het aanbod van de speciale ‘werk- en leercentra NAH’ blijft groeien. Erik-Jan Kappers vertelt hoe ze dat aanpakken. Uiteraard gebruiken ze technologische vernieuwingen. Lees ook over de ontwikkeling van hoog complexe zorg (NAH én andere zorgvraag) bij Middin en hun ambitie om een regionaal NAH-expertisecentrum op te richten. Dat kun je allemaal lezen op de website van Kennisplein Gehandicaptensector.