Nieuws

Terug

Boekentip: ‘Voed je brein’ door Iris Sommer

Hersenen maken je tot wie je bent, wat je voelt en hoe je je gedraagt. En daarom wil je ze natuurlijk in optimale conditie houden. Door gezond te leven en te eten krijgen je hersenen voldoende brandstof plus bouwstoffen binnen en geef je de darmen en immuunsysteem een boost. En dat heeft weer een gunstig effect op je hersenen.

In het boek ‘Voed je brein’ licht prof. dr. Iris Sommer een tipje van de wetenschappelijke sluier op over de invloed van bepaalde voedingstoffen en het effect daarvan bij de ziektes van Alzheimer, Parkinson en verschillende psychische stoornissen. Het boek geeft antwoord op vragen als; Waarom zijn blauwe bessen of een handje noten nu zo gezond? Wat is dat toch met vette vis en waarom is het belangrijk om veel groene bladgroenten te eten? Bestaat zoiets als een ‘hersenvriendelijk menu’? Welke voeding is dan het beste voor de gezondheid van je hersenen? En welk invloed heeft voeding op klachten bij een hersenaandoening?

Je kan het geleerde meteen in de praktijk toepassen. In het boek staan namelijk ook 44 recepten. Die zijn niet alleen ontzettend gezond, maar vooral heel erg lekker en houden je hersenen in topvorm! In deze maand met feestdagen is dit natuurlijk een prachtig en inspirerend cadeau. Voor jezelf of voor iemand anders. De opbrengst van dit kookboek gaat naar de Hersenstichting, dus met de aankoop steun je ook meteen de missie van de Hersenstichting: gezonde hersenen voor iedereen.

In dit fragment van Tijd voor MAX vertelt Iris Sommer het zelf. Smaakt dit naar meer? Bestel het boek op de website van de Hersenstichting en ontvang het binnen een week in huis!

Boekentip: ‘Voed je brein’ door Iris Sommer