Vorig jaar is het boekje gepresenteerd “Er lijkt niets met ons aan de hand, maar dat is niet zo...Ons hoofd moet heel hard werken.” Inmiddels zijn we toe aan een herdruk. Het boekje is ook gratis te downloaden, verder op in dit bericht staat de link. Lees het verhaal van Sam, Angela, Silke, Max, Mo en Joost en je weet meer. Met dit boekje willen niet nog meer diagnoses (etiketten, labels) voor kinderen met ‘lastig’ gedrag erbij. We willen met de juiste herkenning en praktische handvatten er voor zorgen dat juist de kinderen die last hebben van de gevolgen van een eerder opgelopen hersenletsel zo gewoon mogelijk kunnen meedoen en krijgen wat ze willen en vragen.
Nederland is heel veel kennis en kunde aanwezig en beschikbaar over opgroeiende hersenen en wat er mogelijk is om te helpen repareren, accepteren en mee leren omgaan.
Te vaak komen we tegen dat er kinderen en jongeren met bepaald gedrag, zoals prikkelgevoelig, druk zijn, heel vaak erg vermoeid, moeite hebben met concentreren… via een lange zoektocht bij ons terecht komen.
Al tijdens de intake, en bevestigd door verder onderzoek, blijkt er sprake te zijn van een eerder opgelopen hersenletsel.
Gevolgen kunnen pas na verloop van tijd optreden, zeker bij kinderen & jongeren. Zij komen het vaakst tot uiting in een periode waarin er voor een kind veel verandert.
Tijdens de bijeenkomst maakten we kennis met Mo, Silke, Joost, Angela, Max en Sam.
Gewone kinderen die voor het eerst naar school gaan, een diploma halen, naar de brugklas gaan. Die soms lastig zijn, moeilijk doen en niet willen.
We leggen in het boekje “Er lijkt niets met ons aan de hand, maar dat is niet zo...Ons hoofd moet heel hard werken” uit en geven tips en tricks om je te laten zien dat deze kinderen en jongeren héél graag willen maar vanwege de gevolgen van hun hersenletsel niet kunnen zoals ze willen.