Nieuws

Terug

Onzichtbare gevolgen bespreekbaar maken in de podcast ‘Tussen je oren’

In de podcastserie ‘Tussen je oren’ spreekt Annemiek Lely met bekende en onbekende ervaringsdeskundigen, onderzoekers en behandelaars over de impact van onzichtbare gevolgen na een hersenaandoening. Onzichtbare gevolgen, zoals overprikkeling en vermoeidheid, zorgen bij veel mensen voor een dagelijkse strijd die het leven belemmert, terwijl niemand dit aan je kan zien. Men ervaart dan ook vaak onbegrip uit de omgeving: “Ach, ga je nu al naar huis?”, “Ik ben ook weleens moe, kom op!” of “Je moet ermee leren leven”.

Welke onzichtbare gevolgen ervaren Margôt Ros, Annemarie van der Sar en Viggo Waas na hun niet-aangeboren hersenletsel en hoe gaan ze hier mee om? Hoe verhulde Coosje Smid haar depressie? En welke onderzoeken en mogelijke behandelingen bestaan er voor migraine, hersenschuddingen en onzichtbare gevolgen, zoals vermoeidheid en overprikkeling? Je vindt de podcastkanalen en de prikkelarme versies op de website van de Hersenstichting.

Ook de gesprekken die Annemiek Lely al eerder voerde, zijn het waard om (opnieuw) te beluisteren. Zij sprak met hoogleraar Klinische Neuropsychologie Caroline van Heugten, hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder, hoogleraar Ontwikkelingsstoornissen van de hersenen Sarah Durston, onderzoeker naar migraine en moeder van een dochter met migraine Gisela Terwindt, Aglaia Zedlitz onderzoekt en behandelt vermoeidheid na een hersenaandoening, onderzoeker Cognitive FX behandeling bij hersenschudding Marsh Königs, en revalidatiearts Paulien Goossens. Je vindt de podcastkanalen en de prikkelarme versies op de website van de Hersenstichting.

Wil je ook je solidariteit laten zien? Bestel een paars lintje op de website van de Hersenstichting wees creatief en gebruik de hashtag #samenvoorbegrip


 

Onzichtbare gevolgen bespreekbaar maken in de podcast ‘Tussen je oren’