Nieuws

Terug

Roessingh Bewegen & Sport

Welkom bij Bewegen & Sport! Bewegen & Sport is het onderdeel van Roessingh dat zich richt op de bewegingswereld van mensen met een beperking en/of aandoening. Bewegen is essentieel voor de gezondheid, blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. Maar hoe geeft u dit vorm als u een beperking en/of aandoening hebt of hiervan herstelt? Vaak verliezen mensen hun vertrouwen in het bewegen en vinden daardoor ook niet (opnieuw) uit wat er nog wel kan en hoe dan. Bewegen & Sport helpt mensen om hun vertrouwen weer terug te winnen en weer plezier te beleven aan bewegen en sporten.

Visie

Iedereen kan bewegen en sporten! Het draait bij Bewegen & Sport niet alleen om het fysieke aspect van bewegen. Bewegen draait ook om een gezonde relatie met het lichaam, een gezonde levensstijl en sociale interactie. Aan die aspecten besteden we bij Bewegen & Sport daarom minstens zoveel aandacht. Dit draagt ook bij aan de missie van Roessingh, namelijk dat mensen met een beperking en/of aandoening (weer) op hun eigen manier deelnemen aan de maatschappij. Bewegen & Sport heeft de faciliteiten en kennis in huis om mensen te adviseren over manieren van bewegen en sporten die bij hen past. Vervolgens kunnen zij daarmee direct aan de slag.

Voor wie?

Bewegen & Sport is er niet alleen voor patiënten en oud-patiënten van Roessingh, maar ook voor particulieren die ondanks hun lichamelijke beperking en/of aandoening weer plezier willen halen uit bewegen en sporten.

Bewegen & Sport biedt diverse beweeg- en sportmogelijkheden zoals fitness, activiteiten in het water en zaalsporten. Bent u benieuwd naar het aanbod van Sport & Bewegen? Neem hier een kijkje

Roessingh Bewegen & Sport