Nieuws

Terug

Ruim € 1,3 miljoen opgehaald voor hersenen

De collectanten van de Hersenstichting hebben dit jaar een recordbedrag van ruim € 1,3 miljoen opgehaald. Het is voor het vijfde jaar op rij dat de opbrengst stijgt. Dit bedrag wordt besteed aan hersenonderzoek, het verbeteren van de zorg voor patiënten en voorlichting.

In totaal hebben ruim 18.000 vrijwilligers meegewerkt aan de collecte. 

Collecte Hersenstichting breekt record

Den Haag, 9 maart 2017 - De collectanten van de Hersenstichting hebben dit jaar een recordbedrag van ruim € 1,3 miljoen opgehaald. Het is voor het vijfde jaar op rij dat de opbrengst stijgt. Dit bedrag wordt besteed aan hersenonderzoek, het verbeteren van de zorg voor patiënten en voorlichting.

In totaal hebben ruim 18.000 vrijwilligers meegewerkt aan de collecte. De deur-aan-deurcollecte op straat zorgt voor het overgrote deel van de opbrengst. Daarnaast zamelden zo'n 300 vrijwilligers geld in met de digitale collectebus.

Één van de vrijwilligers met een digitale collectebus is Sara de Win. Zij, moeder van drie jonge kinderen, werd een half jaar geleden getroffen door een beroerte. Haar rechterkant was flink aangedaan. Zij is nog dagelijks bezig met haar revalidatie. 'Het is heel confronterend. Je beseft dat het iedereen kan overkomen en dat het leven heel kwetsbaar is', vertelt ze. Haar collectebus heeft inmiddels € 800 opgebracht

 

Hersenen zijn 'hot'
Directeur Herman de Haan: 'We zijn natuurlijk blij en ontzettend trots op al onze betrokken vrijwilligers die zich voor ons inzetten. Samen zamelen we zoveel mogelijk geld in voor iedereen die te maken heeft met een hersenaandoening.' De aandacht voor de hersenen is groter dan ooit, zegt De Haan. 'We komen steeds meer te weten over onze hersenen. Tegelijkertijd realiseren we ons dat we nog heel veel niet weten. Ons werk is nog lang niet af.'

Meer informatie over de collecte.

Over de Hersenstichting 
De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit. Meer informatie is te vinden op onze website.

Ruim € 1,3 miljoen opgehaald voor hersenen