Nieuws

Terug

Siza start Hersenz jong.

Het Regionaal Expertisecentrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel in Teuge start een Hersenz-programma voor jongvolwassenen.

Het behandelprogramma is bedoeld voor mensen met NAH tussen de 18 en 30 jaar en start in september 2018.
 Het speciaal ontwikkelde Hersenz-programma bestaat uit twee delen: ‘Dit ben ik’ en ‘Op eigen benen’. Daarnaast is er een deel voor ouders en/of partners.
 
DIT BEN IK
In dit deel kijk je naar je persoonlijkheid en kwaliteiten na het hersenletsel. Je leert hoe je brein werkt, je herkent je emoties en gedrag en je leert er beter mee omgaan. Je maakt ook een 'presentatie' over jezelf waarmee je aan anderen kunt uitleggen wie je nu bent.
 
OP EIGEN BENEN
Wat heb je nodig om zo zelfstandig mogelijk te leven? In dit deel komen onderwerpen aan bod als gezonde leefstijl, vermoeidheid en overbelasting, het organiseren van een huishouden, het voeren van een administratie en het omgaan met vrienden en familie. Je leert welke (digitale) hulpmiddelen je kunnen helpen. Je leert manieren om anders met de gevolgen van je hersenletsel om te gaan.
 
Het programma duurt ongeveer 2 jaar en bestaat uit:
één dag per week gedurende twee keer drie maanden in een groep met leeftijdsgenoten;
themadagen (één keer per zes weken), waarin je met groepsgenoten op pad gaat engezamenlijk dingen onderneemt om van te leren.
Je krijgt daarnaast een eigen thuisbehandelaar met wie je individueel gesprekken voert. Samen maak je de vertaalslag van het groepsprogramma naar de thuissituatie. Ook ga je samen op zoek naar een structurele manier om te blijven bewegen/sporten. 
 
Bent u verwijzer, of kent u iemand in uw (professionele) omgeving voor wie dit behandelprogramma passend zou kunnen zijn?

Neemt u gerust contact op met SizaEntree: 0 883 779 199. De intakes gaan van start!
Voor meer informatie over Siza: www.siza.nl/nah

Siza start Hersenz jong.