Nieuws

Terug

TouchToTell Chatpack

 

22-11-2016

TouchToTell Chatpack is een dynamisch communicatiehulpmiddel voor mensen met een spraak- of taalbeperking. Het hulpmiddel heeft een 9,7 inch aanraakscherm, een stevige behuizing en een ingebouwde versterkte speaker die zorgt voor een goede verstaanbaarheid.

TouchToTell Chatpack is voorzien van TouchToTell software. Deze software is speciaal ontwikkeld voor mensen met een ernstige spraak/taalstoornis, bij wie spreken niet of nauwelijks lukt, het lezen van woorden moeilijk is, en ondersteuning met afbeeldingen nodig is om woorden te kunnen begrijpen en/of gebruiken. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met een globale afasie, spraakapraxie, of een taalontwikkelingsstoornis.

Voorgedefinieerde niveaus en oefeningen maken het eenvoudig om TouchToTell optimaal af te stemmen op het niveau van de gebruiker. Deze unieke opzet maakt het hulpmiddel bovendien heel geschikt als onderdeel van de logopedische behandeling.

De TouchToTell software bevat afbeeldingen en natuurlijke spraak voor een groot aantal begrippen. Daarnaast zijn begrippen voorzien van auditieve cues (beginklanken), die gebruikers met woordvindingsproblemen kunnen helpen om zelf op een woord te komen. Met de ingebouwde camera kunnen gebruikers foto’s maken voor het TouchToTell fotoalbum, dat houvast kan bieden bij het vertellen over gebeurtenissen of personen.

TouchToTell Chatpack