Nieuws

Terug

Voorlichtingsavond over hersenletsel in Lemelerveld op 28-2-18.

InteraktContour organiseert op woensdagavond 28 februari 2018 in Kultuurhus De Mozaïek in Lemelerveld een voorlichtingsavond over hersenletsel voor iedereen die hierover meer wil komen te weten.Ruim 600.000 mensen in Nederland hebben een vorm van hersenletsel.

Als gevolg van een beroerte, hersenoperatie, ongeval of ziekte zoals Parkinson of MS.

Hersenletsel kan iedereen overkomen, jong en oud. Ondanks dat weten veel mensen niet wat niet-aangeboren hersenletsel is, hoe je dit kunt oplopen, wat de gevolgen zijn en welke hulp en ondersteuning mogelijk is.

Daarom organiseert InteraktContour op woensdag 28 februari 2018 in Kultuurhus De Mozaïek in Lemelerveld een voorlichtingsavond voor iedereen die hierover meer wil komen te weten.
 
Zichtbare en onzichtbare gevolgen van hersenletsel
De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn erg verschillend en niet iedereen heeft dezelfde klachten of deze in dezelfde mate. De gevolgen kunnen zichtbaar zijn, bijvoorbeeld doordat iemand (gedeeltelijk) verlamt is. Vaak zijn de gevolgen echter onzichtbaar en ervaren mensen met hersenletsel klachten zoals vermoeidheid, moeite met praten, overgevoelig voor prikkels, vergeetachtigheid, lusteloosheid en/of ongeremd of ongepast gedrag.
 
Ondersteuning bij hersenletsel
Hersenletsel heeft vaak een grote impact op het leven van de getroffenen en hun naasten. Terug naar werk of school lukt meestal niet. Toch is er altijd iets mogelijk met gespecialiseerde zorg en ondersteuning door bijvoorbeeld begeleiding thuis, behandeling of dagbesteding. Tijdens de voorlichtingsavond vertelt Bertine Gerritsen Mulkes, senior begeleider bij InteraktContour over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van ondersteuning bij hersenletsel.
 
De voorlichtingsavond vindt plaats op woensdag 28 februari van 19.30 – 21.00 uur in Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein 58 in Lemelerveld.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
 
Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard van der Heijde via email ri.v.d.heijde@interaktcontour.nl.

 

Voorlichtingsavond over hersenletsel in Lemelerveld op 28-2-18.